• 0

Nova hit ponuda samo za imućne: "Buyout" je otkup celog objekta ili ostrva, cene su paprene

Od Irske do Maldiva, svaki turista sa "dubokim džepom" može da pronađe nešto za sebe...

  • 0
Turizmu preti pad od 70 odsto

Foto: Pixabay.com

Pandemija i dalje vreba, hoteli gube milijarde, a ni osoblje ni gosti nisu sigurni u bezbednost prostora i okruženja... To je realnost ovih dana. Kako ne bi čekali da kriza prođe i načisto otišli u minus s finansijama, hoteli promovišu novi trend - "buyout".

Reč je o otkupu celokupnog prostora - soba, restorana, bazena, spa centra - samo za jednu grupu putnika. Na ovaj način, hoteli privlače preplašenu imućnu klijentelu i održavaju poslovanje. Ovo su najpopularnija mesta, sa istaknutim cenama za jednu noć.

Kilkea Castle, Irska, 7.000 evra

 

Jedna grupa koja ima do 26 gostiju može da zakupi svih 11 soba i boravi u ovom prelepom dvorcu, starom 840 godina. Nalazi se na 45 minuta vožnje od aerodroma u Dablinu, a ima sve čime jedan dvorac treba da pleni: vrt pun ruža, veliki salon, konje za jahanje, opremu za streličarstvo, spa, bazen za hidroterapiju, golf teren sa 18 rupa.

Gostima koji rezervišu dvorac na raspolaganju je celo osoblje i obezbeđena je potpuna privatnost u restoranu i baru. Boravak uključuje doručak, tenis, ribolov i pristup okolnim imanjima. Kilkea Castle bi trebalo ponovo da se otvori 2. jula, iako Irska nameće obavezujući 14-dnevni karantin međunarodnim putnicima, barem do 9. jula.

 

Cayo Espanto, Belize, od 13.000 evra

 

Do osamnaestoro gostiju može ekskluzivno da koristi kapacitete ovog privatnog resorta koji se prostire na 4 ara, i nalazi na skoro 5 kilometara od obale Belizea. Ostrvo sadrži sedam vila - šest na plaži i jednu na vodi, a svaka ima svoje zasebno pristanište, bazen, batlera i plažu.

Po ceni od 14.995 dolara, otkupi su "najjeftiniji" tokom leta i jeseni, dok su cene više za vreme božićnih dana i u proleće. Cena uključuje sva jela i užine, većinu pića, prevoženje čamcem i aktivnosti kao što su ribolov, gnjuranje i jedriličarstvo.

Da bi tamo stigli, međunarodni putnici moraju da lete do grada Belize, a onda da "uhvate" kratki let do San Pedra, i zatim da se voze brodom nekih sedam minuta. Alternativa je da se direktno iz grada Belize privatnim helikopterom, za 1.200 dolara u jednom smeru, stigne na ovo prelepo utočište, koje se navodno otvara 1. jula.

 

Niyama i Naladhu privatna ostrva, Maldivi, od 31.000 evra

 

Na Maldivima, inače, važi pravilo "jedno odmaralište na jednom ostrvu", ali ovo je izuzetak. Niyama privatna ostrva ga "krše", i nude dva prelepa resorta. Tu su Play, za ljubitelje okeana, i Chill, za one koji žele spa i opuštanje.

Sve 134 vile i paviljoni na oba ostrva mogu se rezervisati za 130.000 dolara za noć, što uključuje pun pansion, tim ličnih batlera, vodene sportove, surfovanje i pristup dečjem klubu. Za one koji nemaju ništa protiv da prostor dele s drugima, 30 vila se mogu rezervirati za otprilike 65 odraslih osoba, po ceni od 40.000 dolara za noć.

Možda nije baš "ekskluzivna kupovina hotela", ali ova opcija takođe uključuje sva jela i batlersku uslugu, plus ručak u podvodnom restoranu "Subsix". Manje grupe mogu otkupiti privatno ostrvo Naladhu.

Do 50 gostiju može rezervisati 20 vila - sve sa privatnim bazenima - za 35.000 USD za noć (minimum je tri noći). Ovaj "paket" dolazi sa luksuznom privatnom jahtom, za jedan dan ronjenja i istraživanje ostrva. Odmaralište je već otvoreno za goste koji dolaze privatnim letovima ili jahtama, a komercijalne avio-kompanije bi trebalo da nastave s radom od 1. jula.

 

Six Senses Zil, Sejšeli, 330.000 za nedelju dana, plus takse

 

Na ostrvu Felicite postoji jedno odmaralište - peto po veličini na arhipelagu Sejšeli - a to je Sik Senses Zil Pasion. Hotel može biti rezervisan za ekskluzivni nedeljni boravak i do 20 gostiju, premda se može pregovarati o dodatnim noćenjima i većem broju turista.

Bujne šume prekrivaju ostrvo koje ima 30 vila sa jednom ili dve spavaće sobe, i dve zasebne rezidencije. Svi obroci su uključeni u cenu, kao i pristup aktivnostima počev od ribolova, preko krstarenja, do ronjenja. Felicite se nalazi blizu 50 km severo-istočno od aerodroma "Seychelles International Airport".

Kada gosti slete, voze se privatnim helikopterom još 20 minuta ili jahtom sat vremena, do destinacije. Ovaj resort je trenutno otvoren za posetioce i dostupan svima koji dolaze privatnim letom, čarter letom ili jahtom. Komercijalni letovi bi trebalo da se odvijaju od jula.

 
 
 
View this post on Instagram

Does spending the day by our pool sound like a good plan for today? #SixSensesZilPasyon #Seychelles #travelA post shared by Six Senses Zil Pasyon (@sixsenseszilpasyon) on

 

Video: Gradonačelnik Santorinija poziva turiste: Na magičnom ostrvu nema korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>