• 11

Ova kuća je bila najpoželjnija u Beogradu u 2020: Šta je s 200 kvadrata koje je svako hteo da kupi?

Kako kažu naši sagovornici koji pomno prati tržište i raspolažu detaljnim podacima, svaka dobra kuća odlazila je u rekordnom roku ove godine

  • 11
kuća, trešnja, nekretnine rs

Foto: Nekretnine.rs

Ako je ikome ova izazovna godina nešto dobro donela, bili su to oni koji su se bavili nekretninama. Bilo da su izdavali ili prodavali, cifre na kraju ove godine, a u koje smo imali uvid, pokazale su da ta grana nije ni okrznuta.

Štaviše, čini se da je napravljen pravi bum, posebno kada je reč o kućama i vikendicima. Još ako su one bile van gradske vreve, bio je to nesumnjiv pogodak.

Otkako je nastupila pandemija virusa korona, mogli smo da naiđemo na razne oglase za izdavanje smeštaja u Srbiji, sa realnim ili nerealnim cenama, jer je domaći turizam doživeo drastičan rast. To je bila šansa za vlasnike kuća i apartmana kako letos, tako i sada, kada je zimska sezona odmora.

Zbog ograničenja putovanja, naši građani su morali da odustanu od inostranstva i da odmor provedu u banjama i na planinama. Odjednom su postale popularne i kuće na periferiji, za prodaju, jer su mnogi hteli da pobegnu iz grada i skučenih stanova, u vreme karantina.

I tako je došlo do fenomena kojem svedočimo, korona virus je lansirao veliki skok potražnje za kućama i vikendicama. Nije stalo ni tržište stanova. Gotovo 90 njih koji su ponuđeni na prodaju otišlo je za keš.

To nam potvrđuju i naši saradnici sa portala koji se bave nekretinanima, a o tome smo više puta pisali prethodnih meseci. Tražnja ne posustaje, je zajednički zaključak.

Kako  su nam rekli naši sagovornici sa Nekretnine.rs, u 2020. godini posetioci su najviše najviše puta pregledali oglase iz kategorije prodaja stanova. Pri tome, oglas koji beleži ubedljivo najveći broj pregleda je oglas za prodaju stanova u novogradnji na Zlatiboru - Titova Vila Apartments&SPA, o čemu smo ranije pisali. 

- Uzimajući u obzir čitavu situaciju sa pandemijom, nije uopšte čudno interesovanje građana za nekretnine van gradova -  rekli su nam sa tog portala koji pomno prati tržište i raspolaže detaljnim podacima.

Pa koja je to bila najpopularnija kuća u našoj prestonici?

 

Iz kategorije Prodaja kuća, najposećeniji je bio oglas za prodaju kuće u naselju Trešnja u Beogradu - kaže naš sagovornik.

Ako vam je zapala za oko na osnovu fotografije, moramo da vam kažemo da je već prodata. Otišla je za 70. 000 evra, a imala je skoro 200 kvadrata, garažu, terase i 7 ari placa.

Šta se još tražilo?

Osim ove koju smo naveli, najpopularnija mesta oko Beograda su Avala i Lipovica ili Grocka. U Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košto oko 500 evra, isto kao i kvadrat kod Lipovačke šume. To znači da je za veliku vikend kuću od 100 kvadrata trebalo izdvojiti manje od 50.000 evra, koliko vam treba za garsonjeru u centru Beograda.

A budući da je reč o vikendici, možete tražiti i one upola manje kvadrature i to je sasvim dovoljno da se porodica osami i odmori. U Grockoj je prosečna cena kvadrata oko 450 evra, a u Ritopeku oko 500 evra. Slično je stanje i na Kosmaju i Avali.

Kako će biti za praznike?

 

Smeštaj za predstojeće praznike, kažu upućeni, gotovo je popunjen uprkos apelima i merama koje su na snazi u cilju sprečavanja koronavirusa.

Ipak, kada govorimo o većinskom broju građana koji će zauzeti hotele i apartmane, situacija je sledeća: hotelski kapaciteti ne smeju da budu popunjeni skroz, već ta popunjenost mora biti 30 do 35 odstoSvaki objekat će se strogo kontrolisati.

Bilo da putujete za praznike ili ostajete u svom mestu, još jednom apelujemo da budete savesni, poštujete sve propisane mere i čuvate svoje, i zdravlje svojih porodica.

Video: Neki život u pokretu shvataju bukvalno: Ovo je šarena kozačka kuća putujuća

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    20. decembar 2020 | 10:32

    Da su kod nas razvijeni putevi, bolji gradski prevoz, više skola, mnogi bi išli van Beograda, imam kuću i stan, za starije ljude i decu, kuca sa dvorištem je spas, imate uvek nešto da radite, da spavate na travi, pravite rostilj, žurku sa svecama, pustite muziku, najgore je biti zatvoren u stanu u centru, buka, smog, nema trave, ne osećate koje je godišnje doba jer stalno vidite sivi beton. Samo brz prevoz, npr 50 km od Minhena, malo mesto ima voz do samog centra, udobno, za samo 20 minuta

  • Dusan

    20. decembar 2020 | 11:39

    Jos malo,pa ce cene da padaju!Sta ce nekome kuća van grada u kojoj podje jednom mesecno?Bez da mu stalno lopovi posecuju!A prodaju sada svakakve stracare a cena kao da je u gradu😄

  • Veteran

    20. decembar 2020 | 10:51

    Taj nije u vinklu ko je dao za ovu kuću 70.000€...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>