• 13
 ≫ 

Stan na dan sada se izdaje sa "dodatkom": U ponudi čak i samo sobe, a cene jačaju

 ≫ 

Moderni kvartovi na Novom Beogradu, vračarske ulice (posebno one oko Kalenića) i delovi centra - mogu se "pohvaliti" najvišim cenama stanova na dan

  • 13
Zgrada sa parkingom

Foto: Shutterstock

Kada kupujete stan potrebno je da obratite mnogo više pažnje na neke detalje, koje ste možda zanemarivali u prošlosti. Sada kada je parkiranje u Beogradu postalo ozbiljan problem, pitanje parking mesta ili postojanje podzemne garaže u zgradi - za mnoge kupce je od važnosti.

Ali, ovaj benefit nije samo presudan za one koji kupuju stan, već i za one koji biraju nekretninu za boravak od nekoliko dana. Kako je "stan na dan" ponovo oživeo, usled popuštanja korona mera, leta i oporavka turizma, tako je u ponudi sve više nekretnina koje ove sezone dolaze sa "priveskom".

Naime, u oglasima se ističe da je reč o stanu sa mestom za parkiranje, tačnije, možete ukucati i samo"apartmani s parkingom Beograd", kako biste suzili pretragu. Ovaj faktor, zapravo, ima mnogo više smisla nego što nam deluje u prvi mah: ko poseti Beograd kolima, na svega nekoliko dana, najmanje što želi je da traži parking "satima".

I sami vlasnici nekretnina za izdavanje prepoznali su značaj parking mesta u našem glavnom gradu, a ono se, nažalost, više nigde ne podrazumeva. Čak i u kvartovima gde ulice nisu uske, a zgrade "načičkane" - nije lako pronaći parking mesto, barem ne "iz prve".

Od Voždovca, preko Slavije i centra, pa do Novog Beograda, cene stanova na dan su pomalo porasle, te se sada kreću u rasponu od 25 do 60-ak evra za prosečne nekretnine, dok one luksuznije dostižu i cenu od 100 evra ili više po danu. Privatni SPA centri ili vile takođe se izdaju, ali za oko 200 evra po danu.

Sve u svemu, moderni kvartovi na Novom Beogradu, vračarske ulice (posebno one oko Kalenića) i delovi centra - mogu se "pohvaliti" najvišim cenama stanova na dan. Zanimljivo je da se u poslednje vreme izdaju i samo sobe. Ali, bez obzira na to, oglašavaju se "sa parking mestom", tako da ne morate da brinete.

Novi parking prostor u Zemunu

Foto: Gradska opština Zemun

Tamo gde mogu boraviti, recimo, četiri osobe - cena je nešto viša nego kod manjih stanova koji primaju dve do tri osobe. Na cenu, prilikom izdavanja stana na dan, utiče i sama pozicija nekretnine, uređenost, opremljenost, postojanje terase.

Ponekad je za parking mesto potrebno doplatiti dodatnih 5 evra po danu. Takođe, u oglasima sve češće piše da je parking mesto - za taj stan - obeleženo ispred zgrade, kako ne bi došlo do zabune, a navodi se i sledeće: "Parking mesto je uračunato u cenu i nalazi se u dvorištu zgrade".

Cena stanova na dan koji dolaze sa parking mestom posebno jača tamo gde je poznato da ima svakodnevnih izazova za parkiranjem, kao što je strogi centar Beograda, Dorćol, Obilićev venac.

Video: Koja opština ima najveći problem s nelegalnim nekretninama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    1. jul 2021 | 09:27

    Stan na dan. Ustvari švalerstan.

  • Pop

    1. jul 2021 | 09:18

    У престоници није легално да се паркинзи испред зграда приватизују обзиром да је терен око зграде или у власништву града (општине) или заједнички. Приватни паркинг имају само власници кућа са окућницом.

  • Mladen

    1. jul 2021 | 10:44

    Na delu je uzurpacija imovine , što društvene što privatne . Zgrade nicu preko noći, grade sumnjivi investitori , novi prazilukovici i nova ološ elita koja se ponaša bahato. Dozvole za gradnju su sumnjive, vidimo opstinu Vračar, na svakom mestu gde može da " ubode" zgrada ona se gradi . Ovo su posledice , opstinske garniture su duboko korumpirane . Štan Na dan je proizvod pranja novca , u zgradama Beograda je oprano puno novca . Razne kompanije od neplaćenih poreza i sumnjivih transakcija grade ovakve objekte. Zna se, kad se novac slupa u nekretnine onda je to poreklo daleko teže dokazati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>