Za ruinirane stanove na obodu Beograda traže 1.700 evra po kvadratu: Da li "balon puca" svakog časa?

Mnoge ne čudi što njihovi sugrađani sve češće biraju Pančevo, Mladenovac i neke druge obližnje gradove...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika www
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • www

    23. avgust 2021 | 23:22

    Cene nekretnina u Bg ne formiraju dodjoši,ni gastarbajteri a ni oni što peru pare. Cenu formiraju investitori tj oni koji grade nove stanove.A onda njih slede obični ljudi koji prodaju polovne stanove,agencije uglavnom služe graditeljima. Tako da ce cene nekretnina pasti onog trenutka kad investitori budu ostali bez para.Oni mogu trpeti još neko vreme jer sada je prodaja nekretnina bar duplo manja nego pre par godina.Eno gledam u Vodovodskoj ulici ima 7-8 novih belih zgrada.Prodata je samo ona prvo napravljena jer su u njoj stanovi prodavani po starim cenama a ovi sa novim cenama naravno su neprodati.Pa nije niko lud da plati na toj lokaciji 1700 eu kvadrat. Dakle investitori imaju love od ranije,od vremena kada su cene bile niže i kad je išla dobro prodaja.Oni su naravno alavi pa svakih 7-8 god ne mogu da odole a da ne pokušaju na Vračaru tražiti 3000 eu po kvadratu a u Žarkovu 2000. Pa kako im sada loše ide prodaja, dok im se ne otope zalihe para,cene će biti ovako jake.Posle će morati da obore cene,pa će opet da im ide dobro prodaja nekih 5-6 god,pa ce opet da se osile i dignu kvadrat na Novom Beogradu na 2500 a na Zvezdari takodje 2500.Opet ce par godina suteren na Vracaru da nude za minimum 2500.

  • Vlado

    23. avgust 2021 | 16:57

    Jedan od šampiona je lik koji svoju garsonjeru prodaje za 3000 evra po kvadratu u Kraljevačkoj ulici a to je posle Dušanovca blizu Kumodraške ulice.Na toj lokaciji i u staroj zgradi lik ladno traži 57000 za 19 kvadrata. Lud čovek a neće moci da proda ni za 2000 eu po metru.To je kao da se ja nadam da ću moje iznošene patike moći da prodam za 1000 evra.Znam da nije realno da ih prodam za tu cenu ali lepo je da u to verujem,haha. Onaj jedan garosnjeru prodaje na boljoj lokaciji u Birčnaninovoj za 3000 po kvadratu, prodaje od prošle godine, naravno neuspešno. Ali taj se dosetio fore, pa malo izmenio oglas,više mu nije u naslovu da je garsonjera u Birčaninovoj već u Svetozara Markovića jer se te dve ulice seku.Izmenio malo i fotke stana, ali sam prepoznao da je to isti stan iz Birčaninove kojeg ne može da proda.Ovde je na sajtu jedan prodavac realno napisao, prodao je svoj stan u Njegoševoj ulici u Bg za 2000 po kvadratu. Zato ga je prodao a na toj lokaciji obično traže 2500-3000 eu.Naravno da takvi ne uspeju da prodaju.Nude se prizemlja i sutereni na Vračaru po 2500 eu i novi stanovi na Voždovcu za 2500, na Banovom Brdu takodje novi za 2500 eu,kao da je neko tolika budala da to i plati.

  • dejan

    23. avgust 2021 | 07:23

    meni tu nije jasno nesto drugo ..... uzimas kredit ... nekretnina kosta 1500000 ..... ko moze taj kredit da dobije ..... cak ni prosecna plata ne moze .... i dal je svestan da ce 30 godina morati da otplacuje po 800e