• 1
 ≫ 

Tuševi i kade padaju u drugi plan: Ovaj deo kupatila je sada u fokusu, pogledajte 5 top trendova

 ≫ 

Kada se spoje vrhunske dizajnerske ideje i praktičnost, kao i potreba za većim stepenom zaštite, onda dobijamo inovativne modele wc šolja kakve do sada niste videli...

  • 1
Moderno kupatilo

Foto: Shutterstock

Kada uđete u neki stan i počnete da se krećete po prostoru, verovatno prvo zagledate kupatilo/toalet. Ako je nekretnina nova i moderna, ljudi "prate" elemente, higijenu, i obavezno ideje vezane za tuš, đakuzi, klasičnu kadu.

Ako je reč o starom stanu, kompletno sređivanje je neminovno i tu uglavnom nema kompromisa.

Tržište enterijera se, pritom, razvija rapidno: sve je više inovativnih rešenja koja su, kako vizuelno privlačna, tako i praktična. Iznenadili biste se koliko varijanti wc šolja postoji.

U Srbiji su nam dostupne standarde wc šolje, zatim konzolne i monoblok, ali ni ti modeli nisu svi isti i jednostavni. Napredna tehnologija odvija se u svim pravcima, pa i u ovom domenu.

Kako smo nedavno pisali, ako želite da optimalno renovirate celo kupatilo - za to će vam trebati oko 1.500 do 2.000 evra, dok luksuznije opcije iziskuju 3 ili 4 puta više novca.

S druge strane, značajno variraju i cene samih wc šolja: klasične su svega nekoliko hiljada dinara, ali recimo konzolne koštaju, u proseku, 100/200 evra. Recimo, konzolna crna mat wc šolja ima cenu od 22.000 dinara.

Ali, tu nije kraj. To je cena vezana uglavnom samo za estetiku i način ugradnje, koji je malo komplikovaniji i nije izvodljiv na svakom zidu. Cene svakako rastu u odnosu na to šta moderne wc šolje mogu da ponude, u smislu stepena zaštite (dezinfekcije) i komfora, a iznenadili biste se kakva sve rešenja postoje.

U okviru YT kanala HowMuchTech prikazano je 5 najinovativnijih rešenja za 2021. godinu. U galerijama možete videti kako izgledaju i funkcionišu.

Kako vam se dopadaju ovi modeli i da li vredi ulagati novac u njih? Pišite nam u komentarima.

Video: Ona je potpuno sama spektakulatno renovirala stari prostor: Staro kupatilo zasijalo za manje od 115€

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>