• 0
 ≫ 

Kuća od samo 23 kvadrata prodata za 300.000 evra: Izvuklo je što je u bogatom delu grada

 ≫ 

Kuća, na placu od 6 ari bila je na tržištu manje od mesec dana

  • 0

Mala kuća u bogatom predgrađu Bostona prodata je posle otprilike mesec dana na tržištu, iako za daleko manje od prvobitne tražene cene od skoro 450.000 dolara.

Kuća od samo 23 kvadratna metra prodata je u ponedeljak za 315.000 dolara, prema agenciji Hans Brings.

Kuća, na placu od 6 ari puštena je na tržište krajem septembra. Sagrađena je 1970. godine i opisana je kao „prelepa mala studio kuća... koja ima potpuno otvoren životni prostor“, sa potkrovljem i „podrumom spremnim za završetak“, a nedavno je i renovirana - rekonstruisali su kupatilo potpuno, na primer.

Nekoliko neobičnih domova na vrućem tržištu nekretnina u oblasti Bostona prodato je po visokim cenama u poslednjih nekoliko meseci. Čuvena Bostonska "mršava kuća" prodata je u septembru za 1,25 miliona dolara, a kuća izgorela u požaru u Melrouzu prodata je za skoro 400.000 dolara.

Malene kuće su i dalje hit na tržištu nekretnina, naročito u SAD, premda se vikendice kod nas ovih dana manje traže. Doduše, tzv. tiny houses nisu tipične vikendice.

Koštaju manje, mobilne su, lakše za održavanje, tako da nije čudo što se sve više ljudi odlučuje za ovaj tip nekretnine.

Treba svakako imati u vidu da uske, malene kuće - ma koliko besprekorno bile uređene, nisu idealno rešenje za stanovanje. Uglavnom se prave tako da nameštaj u njima bude multifunkcionalan, što ima svoje prednosti, ali i mane.

Pisali smo nedavno o tome zašto je nekad pametnija investicija živeti u manje nego više kvadrata, ali imajte na umu da tipične malene kuće najčešće imaju između 9,3 do 27,9 kvadrata, tako da je jasno zašto nisu idealno rešenje.

Koliko god da je luksuzno opremite, malena kuća ne može zameniti standardnu: plafon je obično nizak, prostor skučeniji nego što ste navikli, a i izolacija može biti problematična. Naravno, sve zavisi koliko novca uložite.

Video: Neki život u pokretu shvataju bukvalno: Ovo je šarena kozačka kuća putujuća

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>