• 0
 ≫ 

Prodat najskuplji stan u Aziji: Cena po kvadratu oborila sve rekorde, a tržište će tek da raste

 ≫ 

Ukupne transakcije u periodu od 12 meseci, do juna 2021, iznosile su 12,8 milijardi hongkonških dolara, što je više nego duplo u odnosu na godinu dana ranije

  • 0
Hongkong

Hongkong / Foto: Pixabay

Stan u Hongkongu prodat je za 640 miliona hongkonških dolara (82,2 miliona dolara), što ga čini najskupljim po kvadratnom metru u Aziji.

To je još jedan znak dramatičnog uspona na već uzvišenom stambenom tržištu u tom gradu i administrativnom regionu. "Wharf Holdings Ltd." i "Nan Fung Development Ltd." prodali su stan na Mount Nicholson-u, jednom najpoznatijih luksuznih projekata u gradu, za 140.800 hongkonških dolara po kvadratnom metru, izvestile su kompanije, a prenosi Blumberg.

Inače, stan u Peak-u, luksuznoj stambenoj četvrti na ostrvu Hongkong, dolazi sa tri parking mesta i prostire se na 442 kvadratna metra. Time je oboren rekord koji je "CK Asset Holdings Ltd." postavio projektom 21 Borrett Road, pre skoro devet meseci.

Firma hongkonškog tajkuna Viktora Lija prodala je stan za 136.000 hongkonških dolara po kvadratnom metru, u februaru. Najnovija kupovina naglašava kako gradsko tržište luksuznih stambenih objekata - već jedno od najskupljih na svetu - nastavlja da raste.

Ukupne transakcije u periodu od 12 meseci, do juna 2021, iznosile su 12,8 milijardi hongkonških dolara, što je više nego duplo u odnosu na godinu dana ranije, prema podacima "Colliers International". Cene luksuznih domova će porasti za 3% u drugoj polovini godine, vođene snažnom potražnjom i od strane Kineza, ali i od bogatih lokalnih stanovnika, procenjuje kompanija.

Neidentifikovani kupac nekretnine na Mount Nicholson-u takođe je kupio susedni stan za 561 milion hongkonških dolara, čime je ukupan račun povećan na više od 1,2 milijarde tamošnjih dolara za ovu transakciju. Mount Nicholson je jedan od najtraženijih ultraluksuznih objekata među bogatima u Hongkongu.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>