• 1

Prve kućice na drvetu koje same proizvode pijaću vodu: Inspirisane su Baobab drvećem

U pitanju su prve kućice na drvetu ovakve vrste koje su dizajnirane da samostalno proizvode zelenu energiju i vodu

  • 1
Ekološko afričko safari odmaralište Foto: MASK Architects / Ferrari / Profimedia

Italijanska firma za dizajn otkrila je svoje rendere za luksuzni safari rezort nazvan "Baobab", koji planiraju da izgrade u Južnoj Africi piše robbreport.com

U pitanju su prve kućice na drvetu ovakve vrste koje su dizajnirane da samostalno proizvode zelenu energiju i vodu tokom vašeg boravka. One će takođe proizvoditi vodu i za zajednice u blizini, kao deo cilja italijanske firme da poboljša infrastrukturu, poljoprivredu i proizvodnju na drugom najvećem kontinentu na svetu.

Kako navodi sajt robbreport.com, smeštaj je idealan za parove ili porodice koje žele da se ponovo povežu sa prirodom i divljim životom.

"Luksuzne kućice na drvetu će vam bukvalno omogućiti iskustvo odmora sa izrazito ekološki svesnim etosom", navodi se.

Inspirane praistorijskim "Baobab" drvećem, kućice u obliku kupe, izgledaju kao da lebde u vazduhu, postavljene na visini od 3,5 metara iznad zemlje.

Do vašeg smeštaja vode vas zakrivljene stepenice pomoću kojih ulazite u glavnu dnevnu sobu, u kojoj je sve izgrađeno od drveta, a prozori od poda do plafona "obasjavaju" ceo prostor.

Na istom nivou nalazi se i glavna spavaća soba, kao i balkon, dok je gornji deo rezervisan za vaš privatni bazen.

- Ovim projektom, naš cilj je da najosnovnije potrebe za vodom učinimo dostupnim, a ne luksuznim iskustvom, i da sprečimo glad, žeđ i bolesti i smrt koje su njeni uzroci - piše kompanija na svom sajtu.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>