• 0

Novi trend gradnje u Srbiji: Kućica u Vrčinu od 500 evra po kvadratu za dve nedelje

U svetu i kod nas sve češće se javlja potreba za modularnom gradnjom

  • 0

I ptice na grani već cvrkuću o tome da se tržište nekretnina izdvojilo kao jedno od najuspešnijih tokom krizne 2020. i 2021. godine, te su oni koji ulažu u stambene, garažne i poslovne prostore u plusu.

Sve u svemu, prema prognozama stručnjaka, u našoj zemlji teško da će doći do skorijeg pada cena u oblasti stambenog prostora, iako deluje da su cifre dostigle maksimalne visine. Rastuća novogradnja nameće nove principe.

Jedan od trendova koji ostaj su kuće van grada.

Proletos i letos došlo je do ekspanzije gradnje vikendica u okolini, pre svega, Beograda i Novog Sada, tako da su oni koji su imali zemljište i kuće van gradova - najviše profitirali jer je cena skočila nekoliko puta. Kada je reč o prestonici, možemo izdvojiti delove oko Kosmaja i Avale, dok je Fruška Gora bila dominantna u Vojvodini.

A kuće koje se grade su različite, mada se uglavnom gleda odnos cena i dobijeni kvadrati. U tom smislu, traže se i montažne, ali povoljne.

Tradicionalna gradnja često podrazumeva duge rokove, nepredviđene troškove, kao i neizvesnost u svim fazama planiranja i izgradnje objekta do konačne realizacije željenog cilja.

Kao protivteža, u svetu i kod nas sve češće se javlja potreba za modularnom gradnjom, posebno u situacijama kada stambeno pitanje želi da se reši na bezbedan, kvalitetan i energetski efikasan način, a da se pritom značajno uštedi na vremenu.

Jedna beogradska firma gradi objekte brzo, bezbedni su i energetski efikasni, a mogu se i naknadno proširiti bez rizika od oštećenja ili narušavanja postojećeg dizajna.

Reč je o modelima koji se grade se u skladu sa CE i ISO, najvišim svetskim građevinskim standardima, a čitav proces od ideje i realizacije do useljenja traje samo dve nedelje.

Kako piše na sajtu ove kompanije, cena modularnih objekata koje prave u Vrčinu košta od 550 evra po metru kvadratnom po sistemu ključ u ruke u zavisnosti od nivoa i kvaliteta opreme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Arhimod Vrčin ,Beograd (@arhimod_nbg)

U ovaj iznos ulazi i cena montaže objekta, cena projekta za izradu temelja i projekat standardnih objekata.

Nešto slično gradi se i na Čigoti, a vlasnik tog projekta za Telegraf Biznis govorio je o prednosti gradnje. 

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>