• 15

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su dva najveća gradilišta na Novom Beogradu, a važna su za celu zemlju: Poslednji metri ka Milošu Velikom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saobraćajnica Novi Beograd Surčin imaće tri trake po smeru širine 3,50 m

  • 15
Radovi Novi Beograd Foto: Marko Jovanović, Nikola Tomić

Novi Beograd postao je ogromno gradilište, a trenutno se izdvajaju dva najveća - radovi na deonici koja se spaja sa auto-putem, i u neposrednoj blizini, u poslednjim bloovima, početak radova na novom kineskom tržnom centru.

Kako se naša ekipa uverila, deonica auto-puta Novi Beograd-Surčin, ubrzano se završava. Radovi se izvode na poslednjem delu od 450 metara kod okretnice ka Novom Beogradu.

Radi se u tri smene, i po čitavu noć se rade kameni zastor na trotoarima i ivičnjake. Konačno, u petak, 31. marta brza saobraćajnica Surčin-Novi Beograd biće puštena u saobraćaj.

Ova saobraćajnica je značajna, ne samo za Novi Beograd i Surčin, već za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji i Crnoj Gori. Iako je mala, ima oko 8 kilometara.

Deonica će omogućiti da se vozači iz Vojvođanske ulice i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na auto-put Miloš Veliki.

Saobraćajnica Novi Beograd Surčin imaće tri trake po smeru širine 3,50 m, razdelnu traku od 4 metra i obostrane pešačke staze širine do dva metra, a projektovan je za brzinu od 80km/h.

Od raskrasnice sa krakom za Ulicu Jurija Gagarina pa do puta za Surčin planirana je dvosmerna biciklistička staza sa jedne strane, širine 2,20 m.

Od raskrsnice sa Putem za Surčin, saobraćajnica će imati kolovozne trake 2 x 11,85 m, a kako se navodi, ova širina je projektovana jer se posle raskrsnice sa putem za Surčin ukidaju krajnje desne trake.

Drugo veliko gradilište je postavljanje temelja na novom kineskom tržnom centru, a u našoj galeriji pogledajte kako teku radovi.

"Biće to najlepši tržni centar u celoj Srbiji", rekli su predstavnici kompanije koja izvodi radove.

Video: Od Jakova do Novog Beograda stizaće se za samo 10 minuta: Auto-put Miloš Veliki dobija nastavak

(Telegraf Biznis/V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seljak

    29. mart 2023 | 15:43

    Još jedan tržni centar, to je ono što je Srbiji najpotrebnije...

  • G

    29. mart 2023 | 14:23

    Ovo je vazno samo za Beograd, ne vidim da ce se nesto usrećiti stanovnici Leskovca...

  • Hogar05

    29. mart 2023 | 18:42

    Autoput je saobraćajnica na kojoj su dozvoljene veće brzine od uobičajenih i na kojoj pristup nemaju ni biciklisti ni pešaci, čak ni dvotočkaši ispod određene zapremine motora. Sve ovo govori da nije u pitanju autoput već nešto slično saobraćajnicama vezanim za Pupinov most. Drugim rečima biće "štrafta kao pista" sa ograničenjem od 80 km/h i novi harač za radare. P.S. svaki metar bilo kog puta je dobrodošao

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>