• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte najveću jedrilicu na svetu: Zver od 80 metara se vratila sa putovanja oko sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jahta veličanstvene plave boje može da razvije brzinu od 21 čvorova

  • 0
Jahta, brod, okean, more, jedrenje, putovanje Foto: Pixabay

Postoji dobar razlog zašto je najveća aluminijumska jedrilica na svetu dobila naziv po ptici grabljivici. Sea Eagle II od 266 stopa može se pohvaliti jedinstvenim tehničkim atributima prema izveštaju od 70 stranica graditelja Rojala Huismana prenosi Yahoo news.

Isplovila je iz Holandije u julu 2020. godine, a nedavno se vratila sa svog svetskog putovanja. Luksuzna jedrilica pripada iskusnom jedrličaru, koji je u svom prethodnom vlasništvu imao jedrilicu od 142 stopa, nazvanu Sea Eagle, i znao je da sledeća mora biti još veća i tehnički bolja.

Ta vrsta nove tehnologije zahtevala je opsežno planiranje. Pre nego što je gradnja počela, virtuelni model jahte je napravljen, testiran, dorađen i ponovo testiran više od šest meseci. Bio je to pametan potez, s obzirom na tehničke specifikacije jahte, iznad i ispod vodene linije.

Ispod 16 stopa dugog trupa, masivno kormilo Sea Eagle II, koje je ujedno i najveće kormilo od karbonskih kompozita ikada proizvedeno, opremljeno je optičkim senzorima kako bi pružio podatke o performansama u realnom vremenu, kao što su obrtni moment i otklon.

Jahta veličanstvene plave boje može da razvije brzinu od 21 čvorova. 

- Uprkos svojoj veličini Sea Eagle II se brzo kreće. Iz ugla skipera, pogotovo kada su trke u pitanju, možete da budete sigurni u njegove performanse - naveo je kapetan u svojim beleškama.

Eksterijer jahte nije ništa manje impresivan. Vlasnički apartman i drugih pet soba za 10 gostiju smešteni su na donjoj palubi. Zanimljivo, jedna od gostinjskih kabina može biti pretvorena u teretanu.

Sea Eagle II se možda vratio sa svoje svetske avanture, ali sudeći po vlasnikovoj požudi za putovanja, neće biti dugo u gnezdu.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovako izgleda najskuplja jahta na sajmu nautike: Košta skoro pola miliona evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>