• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kora" Bezosa košta 25 miliona dolara godišnje: Uočena na svojoj probnoj vožnji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brod može da primi 18 gostiju, i potrebna mu je posada od 40 ljudi

  • 0

Superjahta "Kora", u vlasništvu američkog milijardera i vlasnika kompanije Amazon Džefa Bezosa, vredna 500 miliona dolara, uočena je tokom probne vožnje, nakon što je isplovila iz Roterdama u februaru, preneo je danas Njujork Post.

U pitanju je najduža jedrilica na svetu o kojoj je i Telegraf Biznis pisao.

Jahta je prošle godine izazvala kontroverzu nakon što je objavljeno da će holandske vlasti morati da demontiraju most Koningshaven, kako bi brod sa jarbolima visokim 70 metara mogao da doplovi do otvorenog mora.

Posle negodovanja stanovništva, lokalni lideri su odlučili da brod bude odvučen sa lokacije izgradnje u drugo brodogradilište u obližnjem gradu bez jarbola, koji su naknadno vraćeni.

Održavanje superjahte "Kora" košta oko 25 miliona dolara godišnje, a taj brod za razonodu može da primi 18 gostiju, i potrebna mu je posada od 40 ljudi.

"Kora" je daleko od najskuplje jahte na svetu, jer je vrednost jahte "Histori Suprim" procenjena na neverovatnih 4,8 milijardi dolara, a od 2011. godine u vlasništvu je anonimnog malezijskog biznismena.

"Kora" ima tri palube, uključujući i jednu sa bazenom, a pridružiće se floti superjahti, helikoptera i aviona koje su već u posedu Bezosa i njegove devojke Loren Sančez.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>