• 1

Paladijum vredi kao zlato

Plemeniti metal paladijum je od nedavno u centru pažnje investitora jer su podaci ukazali na strukturalni deficit ovog metala izazvanog rastućom potražnjom u industriji automobila

  • 1

Ovi neočekivani i retki uslovi podstakli su rast cene paladijuma iznad nivoa od 1300 dolara za finu uncu, čime je paladijum postao vredan kao zlato.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da saznaju kako da trguju cenom paladijuma ili one koji jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatnu e-brošuru "Kako pametno investirati". Brošura je prilagođena svim nivoima znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Besplatnu e-brošuru "Kako pametno investirati" preuzmite ovde.

Paladijum se u automobilskoj industriji koristi za proizvodnju katalizatora koji se koriste za smanjivanje emisije štetnih gasova.

Sve strože regulative radi zaštite okoline podstiču veću potrebu za ovim metalom. Potražnja za paladijumom je dostigla nove maksimume paralelno sa rastom proizvodnje katalizatora za benzin nakon „dieselgate“ skandala koji je kompromitovao kompaniju Volkswagen, nakon čega je pala potražnja za vozilima na dizel.

Prema mnogim poznavaocima, strukturalni deficit paladijuma je u 2019. godini ušao u desetu godinu, pri čemu je jedan od faktora rastućeg deficita i štrajk radnika u južnoafričkim rudnicima. S druge strane, i dalje se očekuje da će potražnja za paladijumom u Kini ostati na visokom nivou.

Besplatnu e-brošuru "Kako pametno investirati" preuzmite ovde.

Izvori: Kapital RS, Investopedia, Reuters

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čolobić Anka

    Opšte je poznato da je vredan svaki materijal na planeti ako je redak.Treba iskopati tonu bakra da bi se dobilo kilo zlata.Naše zlato je najčistije na svetu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke