≫ 

Pomama mladih za poslove u kafićima: Uz bakšiš zarade skoro duplu platu, poljoprivreda ih ne zanima

 ≫ 

Od maja pa sve dok se ne završi sezona deficit je za konobarima, kuvarima pa su ta mesta prazna i mladi se najčešće zapošljavaju na tim radnim mestima

Komentari

  • Zuga

    26. jul 2019 | 11:04

    Tesko je reci sta je tesko a sta lako. Zato nemojmo praviti kvalifikaciju izmedu pislova. Nasi u zapadnim zemljama ne libe se da rade bilo koji posao ali ima satnicu od 8-12 evra zavisi od posrednika. Zato kad kazu 3000 din dnevnica nema prijavljenih. Ta dnevnica je od ujutro 6-19 cas. a imas sat sat ipo odmora. Tu nemas ni radni staz ni zdravstveno osiguranje ni zastitu od ujeda nekog insekta ili gmizavca. Cuvena poema " ostajte ovde gorki su tamo zalogaji hleba... A sad ne ostajte ovde gorki su ovde zalogaji hleba.........

  • ns

    26. jul 2019 | 08:43

    Pitajte koliko 'gazde' plaćaju dnevnice:800-1200..

    • 26. jul 2019 | 09:12

      Sonsi

      @ns

      Barmeni imaju dosta vecu dnevnicu ali je tesko upasti u dobar lokal.znanje se ceni, ajncer moze da nosi svako

  • Racki

    26. jul 2019 | 08:05

    Bolje da gleda žemsku neku nego malinu i krompir ...za istu lovu

    • 26. jul 2019 | 10:04

      Boki

      @Racki

      Nije stvar u gledanju, težak je posao berba bilo čega, peče sunce ceo dan, prljavo je, naporno... Treba se napuniti ta gajbica, ide sporo, monotono. Manuelni rad u poljoprivredi mislim da je najteži posao koji postoji trenutno...