• 5

Prvi put više bogatih Kineza nego bogatih Amerikanaca

Izveštaj pokazuje da je pad prosečnog bogatstva doveo do toga da Australija ima 124.000 manje milionera, dok je Britanija izgubila 27.000, a Turska 24.000

  • 5

Novi izveštaj "Kredi Svisa" (Kredit Suisse) pokazao je da je broj bogatih Kineza prvi put premašio broj bogatih Amerikanaca. Obe zemlje nasavljaju da "proizvode" milionere brzinskim stopama.

Prema tom izveštaju, u 10 odsto bogatih stanovnika na celom svetu, ušlo je čak 100 miliona Kineta i 99 miliona Amerikanaca.

- Uprkos trgovinskim tenzijama između SAD i Kine u poslednjih 12 meseci, obe zemlje su se snažno usavršavale u stvaranju bogatstva, doprinoseći 3,8 biliona dolara i 1,9 biliona dolara - navodi se u toj švajcarskoj banci.

Izveštaj pokazuje da je pad prosečnog bogatstva doveo do toga da Australija ima 124.000 manje milionera, dok je Britanija izgubila 27.000, a Turska 24.000.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    Kako je moguce da Komunisticka zemlja ima toliko velikih bogatasa.Gde to uspese zaraditi?Tako i komunisti kod nas ruze zapad a puni para.

  • Dragan

    I da je automatski prevodilac i on bi zamenio bilione u milijarde, pošto u srpsko-hrvatkom jeziju ne postoje bilioni već milijarde

  • Beast

    Sto i nije tesko s obzirom da ih ima milijardu ipo a ovih 350 miliona :-)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke