• 16

Hajde da vas vidimo: Da imate 10.000 evra u šteku, u šta biste prvo uložili novac?

Da li ste rasipnik, cicija, avanturista, komformista ili idealista?

  • 16

Prema nekim studijama, način na koji trošite novac mnogo govori o vama. Evo šta kaže moderna psihologija, na koje grupe delimo ljude, uzimajući u obzir njihov odnos prema novcu:

1) Rasipnici

Uživaju u šopingu i trošenju novca, što ne znači da ga uvek imaju na pretek. Jednostavno, ne razmišljaju mnogo kada kupuju, i konzumiraju sve što im se nudi.

2) Cicije

Štede i kada to nije neophodno, pa često ne znaju da ugode sebi. Uvek im fali još više para koje bi mogli da odvoje "za crne dane", a društvu svaki račun dele na ravne časti, i ne vole rasipnike.

3) Avanturisti

Za njih, finansije su igra. Vole neizvenost, vole stalna ulaganja i izlazak iz zone komfora. U trendu su sa aktuelnim načinima na koje mogu pametno da "obrnu" novac.

4) Komformisti

Za razliku od avanturista, ovaj tip ljudi voli sigurnost u svakom smislu: stalan posao, redovnu isplatu, ustaljene troškove, bez mnogo odskakanja. Prate akcije i upoređuju cene.

5) Idealisti

Njima je novac kriv za sve probleme u svetu i zato ne vole da budu njegov rob. Cene duhovnost i kreativnost, a pare su im nužno zlo bez kojeg ne možemo.

Na šta biste dali svoj novac?

Da imam 10.000 evra, taj novac bih najradije uložio/la u:

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    Pomogla bih onima kojima treba. Moje malo, njima bi bilo.mnogo.

  • Crna ovca

    Ja bih napravila sebi spomenik kakav do sada vidjen nije,jer mi je ovog zivota dosta.

  • Boban

    Prvo bi kupio milion evra pa bi kupio Jahtu, vilu neki dobar sportski auto a za ostatak para bih jos i zvaku bi kupio.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke