• 7

Mobi Banka: Pola miliona korisnika u šestoj godini poslovanja

Mobi Banka otvorila je pola milioniti tekući račun u šestoj godini poslovanja, do sada je obavila ukupno više od 50 miliona transakcija, a kapital uvećala više od dva puta u godinu dana, saopštila je danas ta banka, ocenjujući da je to svrstava u jednu od najbrže rastućih mobilnih i onlajn banaka u regionu

  • 7
Mobi banka

Foto: Promo/Jakov Simović

U Mobi banci kažu da ubrzani rast dolazi kao rezultat unapređenja saradnje sa Telenorom, sa kojim, pored zajedničke vizije, dele i istog vlasnika - PPF grupu, jednog od vodećih evropskih investitora u oblasti telekomunikacija i bankarstva.

Marija Popović, predsednica izvršnog odbora Mobi Banke, naglasila je, prema saopštenju, da rast Banke, tržišta, ali i sigurnost finansijskog sistema i građana ne bi bila moguća bez Narodne banke Srbije, koja iz godine u godinu, kako navodi, podiže lestvicu u inovativnosti i otvorenosti među centralnim banakama iz celog sveta.

- Današnjih pola miliona koje proslavljamo nije samo broj tekućih računa već pola miliona građana Srbije koji su se opredelili za bankarstvo nove generacije, kreirano za korisnika i njegove potrebe. Zbog svih njih, i onih koji tek dolaze, u daljem radu bićemo pouzdan partner Narodne banke i nalazićemo načine kako da kompleksne bankarske poslove pretvaramo u jednostavna rešenja - dodala je predsednica izvršnog odbora.

Od osnivanja u Mobi Banci izvršeno je preko 50 miliona transakcija, od čega skoro 35 miliona plaćanja karticama, 6,5 miliona na bankomatima u dinarima i evrima, plaćeno je gotovo 1,6 miliona računa na klik, a bezgotovinski prenos novca na broj telefona ili imejl realizovan je preko 2,6 miliona puta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👍

    Oduševljen sam, više od dve godine (prvo Telenor pa Moja banka) sam korisnik. Samim tim što ne postoji šalter i red ovoje iskorak u drugi vek. Prebacim pare, dignem devize, platm režije, kupim devize a da ne vidim šalter i red, pogotovo u vreme pandemije kada kupovina bureka traje duže od pregleda kod ginekologa u normalno vreme. Bravo i čestitka od srca

  • Pedja

    Prevara

  • Grof

    Proverite koliko vam uzimaju para kroz mesecni izvestaj.. To malo ko gleda.. Mislim da posle toga ce te svi preci u postansku stedionici svaka transakcija jos na cigaretr je poruku 6" "din pa vi vidite onda

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke