Srbi opet idu u Crnu Goru: Izračunali smo koji prevoz vam je jeftiniji - auto, voz, avion ili bus?

Priličan broj naših sugrađana posećuje Crnu Goru ovih nedelja

Crna Gora, avion, automobil, voz

Foto-montaža: Pixabay

Letnja turistička sezona u Crnoj Gori je počela, istina stidljivo, ali se na plažama već baškare turisti, mahom iz Srbije i kontinentalnih gradova Crne Gore.

Građani naše zemlje prethodnih nedelja birali su Jadran jer nije bio potreban PCR test, niti potvrda o vakcini. To je i vratili pojedine koji su predsezonu provodili u Grčkoj ili Turskoj, na primer. Dalje, oni koji se upute iz Srbije na more ovih dana, mogu da biraju gde će da pune rezervoar.

Usput, možete da svratite na jedan "dojč", kao što smo i mi.

Državljanima Srbije nije postavljen nikakav uslov prilikom prelaska granice u smislu PCR testiranja ili dokaza o preležanom kovidu-19 ili potvrdi o vakcinaciji protiv korona virusa, što će zasigurno biti plus crnogorskim turističkim vlastima da dodatno privuku turiste iz Srbije.

Na početku sezone cene su, kako su i obećali turistički zvaničnici Crne Gore, pristojne i prilagođene prosečno platežnom turisti.

Ali, koji način da izabere da biste se prevezli?

Da li vam je komotan avion, autobus, automobil, ili voz, i šta koliko košta? Evo nekih cifara koje smo uporedili:

Ukoliko se opredeli za put autobusom, cena povratne karte kreće se od 3.800 do 4. 900 dinara u zavisnosti od termina i prevoznika.

Prošlog meseca predstavnici Železničkog prevoza Crne Gore i predstavnici Srbije voza dogovorili su uspostavljanje saobraćaja međunarodnog dnevnog voza na relaciji Bar-Topčider-Bar počev od 15. juna iz Bara, odnosno sa Topčidera.

plaža Plavi horizonti; foto Biljana Stanojević/Telegraf.rs

plaža Plavi horizonti; foto Biljana Stanojević/Telegraf.rs

Kako je tada najavljeno, cene voznih karata neće se menjati, pa tako karta na relaciji Bar -Beograd košta 21e + 3e rezervacija sedišta, Podgorica – Beograd 19,20e + 3e rezervacija sedišta, Bijelo Polje – Beograd 14,60e + 3e rezervacija sedišta.

Cena prevoza praćenih automobila od Topčidera do Bara je 30 evra u jednom pravcu, a u oba 60 evra. Cene ležaja su od 6 do 9 evra (kušet), a posteljnih ležaja, odnosno spavaćih kola od 15 do 45 evra.

Ukoliko neko putuje sopstvenim automobilom za gorivo u oba pravca trebalo bi da izdvoji u proseku oko 100- 120 evra. Sa manjim potrošačem, kojim smo mi išli, i manje.

Ako se odluči na to da se do crnogorskog primorja uputi avionom za povratnu kartu do tivatskog aerodrome i nazad potrebno je izdvojiti najmanje između 14.200 i 17.000 dinara ali, ima i skupljih karata- od 25.000 do 30.000 dinara u zavisnosti do termina i avio-prevoznika.

Video: Telegraf anketa: Evo gde će Beograđani provesti odmor ovog leta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Bojan

  Da li je neko zeli u CG vozom? Prepustio bih karte za voz nekome ko bi isao. Imam 4 karte (2 odrasli i 2 dece) za relaciju BG-Sutomore za period 15.09-26.08.

  0
  0

  Podelite komentar

 • O

  Oni svakodnevno na stotine dolaze u Beograd i ne vracaju se

  4
  1

  Podelite komentar

 • N

  Nek ponesu vakcine i redom ih vakcinisu.

  1
  2

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke