• 7

Praznična korpa za šoping: Kako da dekorišete dom sa 1.500 dinara?

Na pragu smo 2022. godine, te je sada poslednji čas da mislimo na poklone i ukrase za uređenje doma

  • 7
nova godina, jelka

Foto: Pixabay

Decembar nam nekako uvek brzo dođe i sa sobom, osim slavlja i praznične euforije, donese i silne rashode koje treba ispratiti.

Ako ste od onih koji vode računa o praznicima, volite da ih obeležite i kupite najbližima poklone, a da usput dekorišete i svoj dom, verujemo da vam kupovina pred Novu godinu zadaje kako radost, tako i glavobolju.

Redovi u prodavnicama su poduži, dobar deo robe nestane sa zaliha, a važno je "ugrabiti" akcije i sniženja kako se novčanik ne bi značajno stanjio. Istraživali smo šta je to što biste ovih dana mogli naći u radnjama u Srbiji, za dekoraciju kuće uoči Nove 2022. i Božića, a da ukupno košta do 1.000 dinara.

Pravo pitanje je, zapravo, može li se naći?

Figure

 

Bilo da je reč o plišanim novogodišnjim igračkama ili čvrstim predmetima, najveća sniženja bila su oko Crnog petka, ali pretpostavka je da će biti ponovo baš oko praznika. Sve u svemu, neki artikli su i dalje na akciji, te tako možete naći raznorazne mekane vilenjake po ceni od nepunih 200 do 750 dinara po komadu. Takođe, set ukrasa u znaku vilenjaka (10 komada) može se naći za 999 dinara.

Figure uvek aktuelnog Deda Mraza ili Sneška Belića, u manjem formatu, takođe se mogu naći po ceni ispod 1.000 dinara ili u tačno tom iznosu. Plišani irvas na sniženju košta oko 600 dinara u jednoj popularnoj prodavnici nameštaja, te ako kupite dva komada - to vas košta 1.200 RSD.

Recimo, veći Deda Mraz (41 cm) snižen je nedeljama unazad, i može se naći po ceni od 1.250 dinara.

Nova godina jelka ukrasi

Foto: Pixabay.com

Rasveta

 

Kada je reč o lampicama, ideja je zaista mnogo, a uz omanju svotu novca možete napraviti veliku razliku u domu. Na primer, novogodišnje kugle koje svetle sada se mogu naći za 100 dinara, a prethodno su koštale skoro 400 dinara. Ako kupite čak 10 takvih kugli, to je 1.000 dinara, a možete ih rasporediti u gotovo svakom kutku stana i čak pokloniti dragim ljudima.

Klasične lampice se nalaze već za oko 100 dinara, dok one malo kreativnije koštaju 600 dinara. Reč je o LED lampicama (10 komada), koje se nalaze u malim teglama (privescima) sa jelkicom. Svećnjak je takođe uvek dobrodošao, posebno u crvenoj boji, i možete ga kupiti za par stotina dinara.

U trgovinskim lancima ćete naći i poslužavnike, stolnjake i nadstolnjake, zatim dekorativne salvete, imitaciju grana jelke - za malo novca. Ako želite da izbegnete klasično kićenje jelke, ili hoćete da obogatite više prostorija u domu, razmislite i o malim veštačkim jelkama koje svetle. Koštaju oko 1.000 RSD.

Ostala dekoracija

 

Naravno, ništa bez jelke, ukrasa, i ostalih detalja koji dom uoči praznika čine toplijim i prijatnijim. Trenutno možete naći pakovanje malih, šarenih kugli od 34 komada za 450 dinara. Tri komada malo većih i "bogatijih" ornamenata su isto toliko, ali u tom slučaju dobijate novogodišnja kola, Deda Mraza, jelku, flašu šampanjca i tome slično.

Šest komada većih oslikanih kugli, u crvenim tonovima, sada košta oko 600 dinara, a regularna cena je 900 RSD. Dakle, sada možete kupiti 3 takva seta, u odnosu na dva - koliko bi koštalo da je cena regularna.

Aktuelne su i snežne kugle sa postoljem, ukrasne posude, pa čak i sanke. Recimo, u popularnoj radnji sanke se mogu naći za 1.500 dinara. Ako ih stavite ispod jelke i obogatite ukrasima od prošle godine - možete dobiti zanimljivu novogodišnju scenografiju koju će svi primetiti.

Video: Omiljena senzacija Beograđana u novom ruhu: Medvedići su se upravo vratili na Gardoš

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    6. decembar 2021 | 15:27

    Nalupetali cene. Nigde nakit nije taki jeftin, cak ni kod kineza

  • Tara

    6. decembar 2021 | 14:11

    Sve ste vi to lepo naposali samo niste rekli u kojim radnjama to moze da se nadje jel nemaju svi vremena da po ceo dan idubiz prodavnice u prodavnicu da traze sta je na snizenjama sledeci pit napisite ime prodavnica

  • Ika

    6. decembar 2021 | 15:43

    Nikako

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>