• 1

Dopada vam se život bez partnera? To vas i košta više: Singl osobe mogu biti zaduženije bar iz 3 razloga

Upadljiv izuzetak je, naravno, ako ste partner nekome ko je u dugovima, ko se kocka ili jednostavno kupuje mahnito

  • 1
devojka, useljenje

Foto: shutterstock.com

Mnogo je prednosti kada ste samac, nema sumnje. Možete bez kompromisa da pravite neke izbore u svom životu, ali - svakako da to nije "rešenje" niti suština.

Osim emotivne potrebe da imate partnera, da li ste znali koliko to može uticati i na vaš novčanik? Ne, ne mislimo na to da finansijski zavisite od nekoga, već da uživate u beneficijama "podele".

Upadljiv izuzetak je, naravno, ako ste partner nekome ko je u dugovima, ko se kocka ili jednostavno kupuje mahnito. Ali uopšteno govoreći, CNN piše da postoji barem 5 faktora zbog kojih vas emotivni status - odnosno "solo let" - može dovesti u finansijski nepovoljan položaj.

Verovatno plaćate više za osnovne stvari

Jedna od njih su računi, za struju, infostan, stanovanje (rata za kredit/kirija), hrana, gorivo. Sve te rashode bi svakako bilo lakše deliti s partnerom, bilo na ravne časte ili po dogovoru. Isto važi i za uplatu depozita za dom, kupovinu nameštaja, aparata i potrepština. Osim podele takvih troškova, parovi koji odluče da se venčaju imaju još jednu prednost: pokloni u vidu keša.

Nemate "bekap"

Ako ste sami i izgubite posao, gubite 100% prihoda. Ako živite sa partnerom koji takođe radi, gubite samo deo prihoda domaćinstva. Drugim rečima, ako ste sami, nećete imati nikoga da vas izdržava dok tražite drugi posao ili pokušavate da započnete svoj biznis. Isto važi i za suočavanje sa bilo kojim drugim finansijskim problemom u životu - kao što je zdravstveni problem koji vas sprečava da radite.

Grupna tura za putovanja, a vi sami

U SAD, samostalno putovanje ponekad može koštati više ako se odlučite za grupno putovanje ili odmor. To je zato što ćete možda dobiti dodatnu naknadu, što ustvari znači da plaćate višu stopu po osobi, u odnosu na vaša dva saputnika koji se prijave kao par. Nepravedno, zar ne?

Potpredsednik kompanije "G Adventures" objašnjava razlog. Uglavnom se rezervišu dvokrevetne sobe, pri čemu su jednokrevetne sobe po pravilu skuplje. "Ako je ukupan iznos 200 dolara za noć, pretpostavlja se da će svaka osoba platiti 100 dolara za smeštaj. Zbog toga se solo putnicima može dodatno naplatiti dodatni trošak korišćenja sobe po ceni za dvoje", kaže Ivs Marso.

Video: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B...

    Sve ima i dobre i lose strane. I kad si solo i kad si u paru. Idealno nema. Samo je Bog idealan

    9
    0

    Podelite komentar

Google preporuke