• 3

Ovo se ne pamti 90 godina u SAD: Mladi se zbog previsokih kirija vraćaju u roditeljski dom

Problemi su najpre počeli zbog pandemije, koja je izazvala velike gubitke radnih mesta, kao i skok troškova za stanovanje

  • 3
život sa roditeljima

Foto: shutterstock.com

Prema novom istraživanju, rastuće kirije su primorale milione mladih Amerikanaca da se ove godine usele kod svojih roditelja, odnosno da se vrate u porodični dom.

Otprilike jedan u četiri milenijalca živi sa svojim roditeljima, pokazuje Pollfish istraživanje, sprovedeno na 1.200 ljudi za potrebe sajta PropertyManagement.com, piše Blumberg.

To je ekvivalentno broju od oko 18 miliona ljudi, uzrasta između 26 i 41 godine. Više od polovine je reklo da su se vratili porodičnom domu u protekloj godini.

Glavni razlog za selidbu bio je porast troškova zakupa stambenog prostora: oko 15% milenijalaca koji iznajmljuju stan/kuću, kaže da troši više od polovine svog prihoda - nakon oporezivanja - na stanarinu.

Kako dalje navodi njujorška agencija, problemi su najpre počeli zbog pandemije, koja je izazvala velike gubitke radnih mesta, kao i skok troškova za stanovanje. To je dovelo do velikih životnih promena brojnih Amerikanaca.

U septembru 2020, istraživanje koje je sproveo Pew centar, pokazalo je da je ovo prvi put od Velike depresije (1929 – 1939) da većina Amerikanaca - starosti između 18 i 29 godina - živi sa roditeljima.

Video: Štednja energenata, čista energija su najaktuelnije teme u Nemačkoj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari