• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majstor otkriva koje su najčešće greške u kuhinji: Ovi saveti mogu da vam sačuvaju i do 200 evra u džepu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoje dva česte greške koje dovode do zapušenja sudopere

  • 1
Cena, vodoinstalater, sudopera Foto: Pixabay

Popravka mašine koja ispušta vodu mogla bi da vas košta i 8.000 dinara, dok samo dolazak majstora i utvrđivanje kvara staje oko 2.000 dinara.

Da su kućne popravke ozbiljan izdatak, te da su majstori na ceni i u drugim zemljama, govori i slučaj austrijskog para koji je otpušavanje wc šolje platio neverovatnih 3.400 evra.

Zaista, kućni kvarovi vas na godišnjem nivou mogu koštati i nekoliko hiljada dinara, ali ako obratite pažnju na ova dva saveta, sledeći put možda nećete morati da zovete majstora za problem sa odvodom u kuhinji.

Naime, kako objašnjava vodoinstalater Džordan Harison iz Velike Britanije, postoje dva česte greške koje dovode do zapušenja sudopere.

Prosipanje ulja

Otpušavanje odvoda u Velikoj Britaniji košta od 180 funti (oko 200 evra), u zavisnosti od zatečenog stanja piše The Sun.

- I to ako je blokadu lako otkloniti. Ako ju je teže pronaći, to bi moglo dovesti do toga da morate da razbijate pločice na zidu ili podu što će vas koštati mnogo skuplje - dodaje vodoinstalater.

Najčešći uzrok začepljenja kuhinjskih odvoda su ulje i masti za kuvanje, jer postoji mogućnost da se stvrdnu i zalepe za strane cevi.

Takođe, trebalo bi da izbegavate i prosipanje taloga kafe, te pirinča i čia semenki u odvod.

- Pirinač, kada je mokar, će nabubriti i zgrudvati se, uzrokujući začepljenje - pojašnjava Džordan.

Takođe, savetuje da otpatke hrane bacite u kantu pre nego što krenete da perete sudove.

Video: Zoran je poslednji obućar u Bogatiću: Za mlade je ovo prljav posao, a pare su male

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GER

    5. mart 2023 | 00:40

    Majstori su uz taxiste najdrskiji. Za zamenu EK ventila na ves masini mi je naplatio 7000 dinara, bez racuna naravno. Ventil nije doneo, kupila sam sama. Zamenio ga je za 30 sekundi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>