• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vikendice za Prvi maj idu i do 50.000 dinara: Skoro da više nema mesta, Teodora morala da uzme tri noćenja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Zlatiboru je ostalo svega nekoliko kuća za iznajmljivanje, a cene se kreću od oko 8.000 do 47.000 dinara

  • 6
vikendica kuca na planini planina jezeru jezero izdavanje zarada ekonomija Fto: Pixabay, Oglasi, Telegraf

Prvomajski praznici se ove godine obeležavaju u ponedeljak i utorak, pa su tako mnogi mogli da spoje neradne dane sa vikendom i obezbede sebi "mini beg iz grada". Kome su pak ostala tri dana od starog odmora, kako je Telegraf Biznis pisao, mogli su da spoje čak i do devet dana.

Iako je bilo reči da će vreme biti loše za Prvi maj, prema poslednjoj prognozi, ponedeljak će ipak biti suv sa temperaturom do 23 stepena.

Sudeći po ponudi na sajtovima za iznajmljivanje nekretnina, i gužvama na putu, može se zaključiti da se većina odlučila za beg iz grada, a koliko ih je to stajalo?

"Morali smo tri noćenja da uzmemo"

Kako nam priča Teodora sa Zvezdare, prvobitno su želeli da odu na Kopaonik, ali ih je sneg sprečio u tome, pa su se odlučili za Zlatar.

- Rezervisali smo Kopaonik, i noćenje nas je koštalo 20 evra po osobi, trebalo je da nas ide četvoro. Međutim, pošto je tamo sneg, odlučili smo se za drugu varijantu i idemo na Zlatar. Našli smo vikendicu na samom jezeru, ali pošto nije bilo moguće da rezervišemo dva noćenja, odlučili smo se da uzmemo tri i plaćamo 50 evra po osobi, odnosno ukupna cena je 210 evra - priča Teodora za Telegraf Biznis.

planinska kuća Foto: Pixabay

Skoro više nigde nema mesta

Na Zlatiboru je ostalo svega nekoliko kuća za iznajmljivanje, a cena se kreće od oko 8.000 dinara za dva noćenja za četiri osobe, na oko 7 kilometara od centra, do skoro 47.000 dinara na 2 kilometra od centra.

S druge strane, na Tari više nema nijedna vikendica za iznajmljivanje, dok je na Kosmaju ostala samo jedna kućica za skoro 47.000 dinara.

Na osnovu komentarisanja na društvenim mrežama, mnogi su se interesovali za Frušku goru, gde više nema nijedna vikendica.

Ako se pak odlučite za neko mirnije putovanje, apartmana još uvek ima na svim lokacijama.

Telegraf Biznis proverio je i koliko će vas koštati samo boravak u prirodi, ali i kakvo će biti radno vreme prodavnica, pošta i apoteka tokom praznika.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gola Istina

    29. april 2023 | 16:51

    Ovamo nema se prezivljava se, a ovamo druzenje, od kluba do kluba trosenje ? Cuj da nekom das 300, 400 evra za 2, 3 dana, hvala lepo ali ne.

  • ...

    29. april 2023 | 16:46

    Nema nigde mesta

  • Lagano

    29. april 2023 | 19:11

    U Srbiji noć 100 eur prčvarnica,a ovamo Ljubljana 50e, terme čatež 35e, Rim 60e, Budimpešta 30e, Bugarska Bansko 30e... Niko te ne uslovljava i sve su cene sa doručkom, nema jači smo od svih zajedno..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>