• 50

Ni 1942. godine nije bilo ovako: Da li je socijalizam "dobra stvar"?

Da li bi neki oblik socijalizma bio dobar ili loš za državu u celini?

  • 50

Prema najnovijim anketama, 43 odsto građana Sjedinjenih Američkih Država smatra da je socijalizam "dobra stvar", navodi Svetski ekonomski forum (WEF) na svom portalu.

Anketno pitanje glasilo je "da li bi neki oblik socijalizma bio dobar ili loš za državu u celini?" a procenat onih koji su odgovorili pozitivno značajno je porastao u odnosu na sredinu prošlog veka.

wef

Foto: Printscreen

Kako navodi WEF, pozivajući se na anketu Galupa, u 1942. godini podrška socijalizmu bila je samo 25 odsto.

Svetski ekonomski forum navodi da je socijalizam ponovo tema u SAD zahvaljujući popularnosti političara kao što su Aleksandria Okasio-Kortez i Berni Sanders, koji otvoreno iskazuju podršku "demokratskom socijalizmu".

Međutim, rast popularnosti socijalizma dolazi zbog smanjenja broja građana koji su neopredeljeni prema njemu, a ne onih koji su protiv.

Uopšte,  ljudi generalno smatraju da vlada već ima veću kontrolu od slobodnog tržišta u odnosu na američku ekonomiju, nasuprot 18% onih koji smatraju da je slobodno tržište pod kontrolom.

Šta vi mislite -  da li je socijalizam dobra opcija? Odgovorite nam u našoj anketi: 

Da li je socijalizam "dobra stvar"?

Glasajte

VIDEO: Praznik rada je nastao u Americi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    Ako se zna da se radnicka klasa u New Yorku i Cikagu izborila za 1 maj dan rada i radno vreme od 8 sati, sve je jasno kad se danas taj dan nespominje ni u naznakama! Surovi kapitalisti deru kozu sa ledja unicima deda koji su ih digli u nebesa, a jos plus sto iznose posao u siromasne zemlje da zarade jos vise, a sve vise njihovog naroda gubi posao! Raja uvek plati cenu debelu jer podrzi pogresne derikoze, dosao je dan naplate! Sve ce se urusiti kao kula od karata jer sve vise je gladnih i na zapadu a kapitalisti su sve bogatiji, okrutniji, prgaviji prema radniku koji mu je sve to stvorio!

  • 😈

    Znam i ja da uzvratim jer kada me neko cacne verujte mi taj me i dobije

  • aca

    Amerika i Engleska biće zemlja proleterska

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke