• 0

Merkel, Tramp i Tunberg na jednom mestu: Zdravlje važna tema foruma u Davosu

Čuveni Forum održaće se u periodu od 21. do 24. januara

  • 0

Svetski ekonomski forum u Davosu, ove godine traje od 21. do 24. januara, a jedna od glavnih tema biće "Zdravstvena budućnost svih nas".

Globalni troškovi za zdravstvene usluge su se dramatično povećali u protekloj deceniji, a psihički problemi koji su se ranije "ostavljali" za intimne razgovore s lekarima, sada su degmatizovani. Samoća, stres na poslu, bes, tuga, depresija i anksioznost - samo su neki od mentalnih pojava sa kojima se suočavaju stejkholderi, ali i drugi.

Davos, Svetski ekonomski forum

Foto: Tanjug/AP

Međutim, i fizičke bolesti, često povezane sa psihom čoveka, takođe su važan deo ove priče. Medicina je u proteklom periodu zabeležila velike skokove u svojoj praksi i teoriji, ali tehnologija sada obećava "precizniju medicinu", o kojoj smo samo gledali i slušali u naučno-fantastičnim filmovima.

O tome kako da prepoznamo i rešimo glavne probleme sa zdravljem, dok obezbeđujemo jednake uslove za sve, na SEF u Davosu govoriće: nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik SAD Donald Tramp, francuska ekonomistkinja Kristin Lagard, indijska glumica Dipika Padukon, ugandska političarka Vini Bianima i švedska aktivistkinja za zaštitu životne sredine Greta Tunberg.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke