• 0

"Predsedniče, da li je Greta u pravu?"; Tramp: Hvala, doviđenja

Predsednik SAD i klimatska aktivistkinja Greta Tunberg nalaze se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

  • 0
Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Svetski ekonomski forum u Davosu još jedna je prilika za susret američkog predsednika Donalda Trampa i mlade klimatske aktivistkinje Grete Tunberg koji baš i nisu omiljeni jedno drugom.

Šveđanka je nešto pre Trampa u Davosu održala govor u kom je ocenila da borba protiv klimatskih promena zahteva više od puke svesti.

- Nisam osoba koja se može požaliti da me ne čuju - rekla je ona, izazvavši smeh publike na sesiji pod nazivom "Utiranje održivog puta ka zajedničkoj budućnosti", i dodala da ne treba da čuju samo nju već sve mlade ljude koji se udružuju kako bi uspostavili saveze.

 

Potom je za govornicu stao čovek koga su svi čekali - Donald Tramp, koji se osvrnuo na govor Grete Tunberg i drugih klimatskih aktivista.

- Moramo odbaciti višegodišnje proroke propasti. Ovo nije vreme za pesimizam. Ovo je vreme za optimizam - rekao je on.

Nakon što je sišao sa pozornice pridružili su mu se novinari, koji su mu postavili zanimljiva pitanja.

- Gospodine predsedniče, da li je Greta u pravu kada je reč o klimatskim promenama - upitala je novinarka Kanala 4 Keti Njumen.

- Ja verujem u okolinu. Okolina je meni veoma važna. Hvala, hvala puno vama gore, hvala - rekao je Tramp okrećući se ka publici i otišao.

Video: Tramp: Slobodno neka nas ubijaju trpeće bolne posledice

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>