Tri miliona za razvoj sela, a možete da kupite i samo opremu i alate

Podsticaji će biti dodeljivani preko Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede na osnovu godišnjeg konkursa

Ministarstvo poljoprivrede Srbije donelo je Pravilnik kojim se utvrđuju uslovi za dobijanje podsticaja vrednih do tri miliona dinara za razvoj ruralnog turizma i starih umetničkih zanata.

Podsticaji će biti dodeljivani preko Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede na osnovu godišnjeg konkursa a ruralna područja u Srbiji su sva naseljena mesta čija je naseljenost manja od 150 stanovnika po kvadratnom kilometru, navodi se u Pravilniku o podsticajima za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima.

Kao investicije u razvoj ruralnog turizma navode se izgradnja, dogradnja, adaptacija, investiciono i tekuće održavanje objekata, kao i nabavka opreme, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u autentičnim ugostiteljskim objektima u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu.

U sektoru starih i umetničkih zanata prihvatljive su, kako se navodi, investicije i ulaganja u nabavku opreme i alata za zanate.

Pravo na podsticaje imaju fizička lica - nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, kao i preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Tagovi: Investicija, Razvoj, Srbija, umetnost, Zanat

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata