• 3

Čuvari goveda zarađuju i do 70.000 dinara, ali malo ko hoće ovo da radi

Pašnjački odbor utvrdio je cenu rada od 1.000 dinara po grlu

  • 3
Krava, krave

Čuvari goveda i ove godine mogu dobro da zarade Foto: Pixabay.com

Pašnjačkom odboru u Mesnoj zajednici Jaša Tomić u Zrenjaninu potrebni su čuvari goveda, koji sa radom počinju otvaranjem sezone ispaše, od 15. aprila.

– Pašnjački odbor utvrdio je cenu rada od 1.000 dinara po grlu na mesečnom nivou, a računamo da će biti dva krda sa po sedamdeset grla. To znači da čuvari goveda mogu da zarade do 70.000 dinara mesečno. Za sve vreme rada u Jaši Tomiću im je obezbeđen smeštaj, odnosno kuća u kojoj mogu da borave – napominje Vukašin Baćina, predsednik Pašnjačkog odbora u Jaši Tomiću.

On napominje da nije veliki optimista, jer je, čak i u selima, sve manje zainteresovanih za ovu vrstu posla. I prošle godine bio je problem da se obezbede čuvari goveda, napominje sagovornik portala Zrenjaninski.com.

Video: Svake jeseni ulice Madrida se zatvaraju zbog ovaca

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    Ако сматрате да је ово друштво уређено онда треба да знате да је плата новчана надокнада за законом одређен број радних сати у месецу а не за посао од јутра до сутра.

  • dragan

    To je ništa na zapadu 3000€ e to je plata

  • 🔴🔵⚪

    Ma ćao. Treba se izboriti sa 70 krava ili ovaca. A na ispašu ih odvedeš u zoru a vratiš ih u 8 uveče...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke