• 3
 ≫ 

Paprena potražnja za đumbirom: Kilogram i do 1.200 dinara

 ≫ 

Da je đumbir i te kako zdrav potvrđuje i 98-godišnja Milanka Radovac iz Stubla kod Kraljeva koja kaže da je zahvaljujući redovnoj upotrebi upravo čaja od đumbira dobrog zdravlja dočekala pozne godine koje lako nosi.

  • 3
đumbir, rina

Foto: RINA

Sve što je zdravo i sve što je iz prirode sada je dobrodošlo. Đubmir koji je od davnina poznat po svom lekovitom dejstvu, u doba korone prodaje se "kao alva", potražnja za njim je nikad veća, ali i cena je paprena.

- Prošle godine u ovo vreme cena đumbira kretala od 500 do 600 dinara za kilogram, ali evo,zahvaljujući valjda ovoj bolesti koja hara, cena je duplo veća nego lane i prodaje se za 1.200 dinara. Znaju ljudi da đumbir nije samo odličan začin u kulinarstvu i sredstvo koje lako skida kilograme,nego i lek za mnoge bolesti. Zato prodaja ide odlično jer zdravlje nema cenu a preventivna je i najbolja - kaže Violeta Stevanović koja đumbir prodaje na kraljevačkoj pijaci.

Da je đumbir itekako zdrav potvrđuje i 98-godišnja Milanka Radovac iz Stubla kod Kraljeva koja kaže da je zahvaljujući redovnoj upotrebi upravo čaja od đumbira dobrog zdravlja dočekala pozne godine koje lako nosi.

đumbir, rina

Foto: RINA

- Pijem ga od davnina.U pola litra provrele vode stavim četiri do pet tankih komada ljuštenog đumbira, kuvam ga na laganoj vatri 20 minuta ,procedim i dodam malo limuna i meda. Verujte mi da od toga nema boljeg melema protiv svih virusa i prehlade - kaže Milanka.

Kraljevački profesor Živko Slavković, magistar biologije i autor desetak knjiga iz oblasti botanike, potvrđuje da đumbir poseduje izvanredna svojstva za lečenje mnogih bolesti.

Njegovo blagotvorno dejstvo ogleda se u tome da smiruje upale gornjih disajnih puteva, ublažava simptome astme, pojačava imunitet, sprečava grip i viruse. Ako je suditi po onom na šta najviše utiče, đumbir je ovih dana naš najbolji saveznik.

Video: Penzioneri i ovog petka u jutarnjoj nabavci

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>