• 2
 ≫ 

Završena izrada Nacionalnog programa za preporod sela: Ovo su detalji

 ≫ 

U sklopu programa, poseban deo posvećen je kulturi u selima

  • 2
Seno, selo

Foto: Pixabay

Završena je izrada Nacionalnog programa za preporod sela Srbije, koja tretira sve aspekte života na selu, saopšteno je iz kabineta kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića

Taj program se odnosi na sve aspekte života na selu, od egzistencijalnih, preko infrastrukturnih, kulture, sporta, pa sve do starih zanata i seoskog turizma, precizirano je u saopštenju.

U sklopu programa, poseban deo posvećen je kulturi u selima, obnavljanju kulturnih sadržaja i očuvanju kulturne baštine naše zemlje u seoskim sredinama.

Na zavičajni poziv meštana sela Slavkovica, zadruge "Rajac Slavkovica" i manastira Vavedenje, kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i ministar Milan Krkobabić danas je posetio selo Slavkovica, u opštini Ljig.

Kako je saopšteno, selo Slavkovica ima novu zadrugu "Rajac Slavkovica" koja dobro posluje, a urađen je i namenski projekat za rekonstrukciju i proširenje starog zadružnog doma u multifunkcionalni objekat koji će moći da zadovolji sve potrebe meštana, od zdravstvenih do kulturnih.

Video: Krkobabić: Dajte ono što smo uložili u Fijat i Železaru da našim seljanima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. septembar 2020 | 18:33

    BEZ PREPORODA SELA I SELJAKA NEMA SRBIJE I SRBA !!! SAMO TAKO SE NAROD MOZE ZADRZATI U SRBIJI - NA SVOJOJ ZEMLJI -DEDOVINI I OCEVINI !!! BIO SAM OCEVIDAC U SVICI KADA SU SELJACI PROPADALI I ODLAZILI U GRAD A ONDA JE DRZAVA USKOCILA I ODLAZAK JE STOPIRAN I SVE VISE MLADIH OSTAJU NA IMANJIMA!!!

  • zeljko

    25. septembar 2020 | 23:10

    Ajde ministre bez fotelje prvo se ti preseli na selo pa cemo svi ostali...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>