• 18

Ovako ste glasali: Tegla domaćeg ajvara treba da košta više od 700 dinara!

Iako je skoro izjednačen procenat onih koji misle da tegla treba da košta do 700 dinara i onih koji misle da treba da košta više, pobedu ipak odnosi "druga grupa"

  • 18
Ajvar

Foto: Shutterstock

Pitali smo vas koliko biste platili teglu ajvara i ponudili vam tri odgovora: do 400 dinara (koliko je najčešće u marketima), do 700 RSD (koliko obično košta domaći ajvar) ili više od toga, a vi ste rekli da je ovaj specijalitet od paprika prilično potcenjen u kontekstu cene.

Tačnije, u trenutku pisanja ovog teksta, 36,21 odsto od ukupno 1.643 glasača, smatra da tegla ajvara treba da košta više od 700 dinara, s obzirom na to da sam materijal u startu nije jeftin. Kako su komentarisale iskusne domaćice, kvalitetne i mesnate paprike teško se nalaze ispod 100 i 150 dinara.

Da tegla ajvara ne treba da prelazi cifru od 700 dinara - reklo je 35,55% ispitanika, dok je najmanje čitalaca glasalo za prvu opciju (400 dinara), tačnije 28,24 odsto. 

Jedna naša čitateljka je rekla da ona čak prodaje ajvar po ceni od 800 dinara, te da razmišlja da podigne cifru na 1.000 RSD. Naišli smo i na komentar da "pravi ajvar, od cepkanih paprika, vredi čak i 10 evra". Sve u svemu, i po glasovima i po tome kako ste komentarisali, složili ste se da kvalitetan, domaći ajvar treba dobro da se naplati.

Podsećamo, inspiracija za tekst o ajvaru bila je "pompa", nastala na društvenoj mreži Tviter, kada je jedna korisnica objavila tvit u kojem navodi da prodaje ajvar po ceni od 700 dinara. Većina tviteraša je ocenila da je to preskupo.

Video: Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suri

    Po mom receptu za teglu od 700 grama treba 2,700 kg. paprike, 200 ml kvalitetnog maslinovog ulja, soli po ukusu i tegla: 2,700 x110=279 din, pa ondapaprika 297+m.ulje 200 din + tegla sa poklopcem 25 din=522 din, eto dosli smo do cene bez rada, nabavke i energenata da tegla od 700 grama kosta 522 din. Posle pecenja, ljuscenja, vadjenja semenki i cedjenja paprike ona nema nikakvu nutritivnu vrednost, zato sam ja odlucila da kvalitetnim maslinovim uljem koje je jedino vredno u toj smesi koja je jako ukusna ali bez i jedne nutritivne vrednosti. Toliko o ajvaru koga pravim i dalje jer je ukus nezaboravan.

  • dejan

    jok,500 evra.

  • ✍️

    Ajvar vredi i više od 700 dinara. Ko neće da plati on ga sam pravi.👍💯

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke