• 5

Putin rekao da će se možda baviti vinogradarstvom, akcije njegovog prijatelja vinara skočile 11%

Berze reaguju na Putina kao i na Ilona Maska - čim nešto najavi, akcije skoče

  • 5
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin, tokom razgovora sa ruskim studentima, rekao je da bi jednog dana mogao da se bavi vinogradarstvom.

Tokom sastanka, Danil Čemezov, student treće godine Državnog naftnog tehničkog univerziteta u Ufi, pitao je Vladimira Putina šta je istina o videu koji je počeo da kruži a koji navodno pokazuje da predsednik ima palatu u blizini Gelendžika. Tamo su, između ostalog, prikazani i vinogradi. Odgovarajući studentu, predsednik je rekao da ga je, od onoga što je video, zanimalo vinarstvo.

Putin je rekao da bi verovatno mogao i time da se bavi, ali ne kroz biznis.

- To je veoma dobra vrsta delatnosti, čini mi se, plemenita - naveo je on.

Predsednik je dodao da se vinarstvo u Rusiji dobro razvija i napomenuo da je njegov savetnik Boris Titov vlasnik kompanije Abrau Durso.

- Kada završim posao, možda ću raditi kao njegov savetnik, ali ne kao biznismen, već kao specijalista, bar u oblasti prava - rekao je.

Odmah posle ovoga, akcije kompanije Putnovog prijatelja skočile su skoro 11 odsto (10, 8). One se trenutno trguju po ceni od 220 rublji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke