Komentari

  • Ц

    5. februar 2021 | 16:46

    Од прошле године моја породица је почела да узгаја парадајз. И поред тога што смо почетници успели смо да добијемо први род, људи није само укус већ и мирис другачији него онај купован, ма милина, од салати, сокова, сосева до сатараша. Само домаћи узгој без икаквих хемикалија.

  • Предраг

    5. februar 2021 | 12:59

    Нису фармери криви! Већ потрошачи, па трговци, па селекционари, па можда фармери. Данас потрошач (конзумент) сву робу (јестиву и нејестиву) купује очима.

  • Dijans

    4. februar 2021 | 07:15

    Zato ja kažem da je selo zakon,imam sve domaće,ne kupujem paradajz u marketu i onda kada mu nije sezona.Svo voće i povrće jedem onda kada mu je sezona,sve ostalo je veštačko.

  • Maja

    4. februar 2021 | 02:45

    Kodnas ima još hvala bogu to kod ovih zapadjnjaka je sve veštačko i plastično zato

  • Nenad

    3. februar 2021 | 21:40

    Paradajz je voce!

  • Opet ja

    3. februar 2021 | 21:24

    Domaci paradajz koji gajimo u basti pa makar saksiji sacekamo da pocrveni sazri na korenu i onda ga beremo taj ima miris i ukus paradajza ali nije za transport brzo propada paradajz koji kupujete u marketima ili na pijacama od preprodavaca se ko zna u kojoj drzavi bere dok je skoro potpuno zelen on posle nekog vremena sazri pocrveni ali ne moze da dobije ukus i miris jer je prerano ubran pa nije mogao da skupi prirodno sve minerale koji su mu neophodni za ukus i miris to mu je hibridna odlika podnosi dugi transport dugotrajan je na racun kvaliteta moj savet ako ne mozete proizvesti si kupujte od poznatog proizvodjaca ne nakupca koji sam proizvodi sopstveno seme ne hibride recimo ns ili jedite sta kupite i ne zvocajte

    • 4. februar 2021 | 02:46

      Verujte

      @Opet ja

      Stara semena su izgubljena. Mozda se cuvaju negde u banci semena (daj Boze!), ali i proizvodjaci na selu kupuju nova semena paradajza, koja su otpornija i bezukusnija, jer drugih nema. Zivim na selu, obradjujem bastu i sadim paradajz za svoje potrebe, ali kada bih zatvorila oci i probala paradajz, ne bih po ukusu mogla da pogodim sta jedem.

  • lio181

    3. februar 2021 | 21:11

    Paradajz iz marketa, moze ostati 15 dana u frizideru i on se uopste ne menja, paradajz od bake sa sela, ne izdrzi ni 3 tri dana, al zato bakin ima ukus, a ovaj za ovaj plasticni prvo moras imati alat da ga otvoris

    • 3. februar 2021 | 21:57

      True

      @lio181

      Ta prica o baki sa sela i njenim djakonijama je izumrla sa bakom. Selo ili market, isto je. Voce i povrce, heana generalno, vise nema ukusa. To malo sto je preostali od ukusa pa i mirisa zahteva ozbiljno degustatirsko obrazovanje da bi se osetilo. Ne pricam napamet, probao sam sa kupivinom po selima, skuplje placao, da podrzim malog prouzvodjaca. Da osetim ukus i da pirodica jede sto zdravihu hranu. Nista. Nema razlike. Rijaliti.

    • 4. februar 2021 | 02:49

      Nina

      @lio181

      Takoje to je pravi ovj vestak nije tolko

  • Перагеније

    3. februar 2021 | 20:52

    Парадајз је увек истог укуса. Овбо није парадајз, него превара.

  • Čiča

    3. februar 2021 | 20:45

    Pa zar napumpane grudi i usne imaju isti "ukus". Plastika je plastika.

  • Rooko

    3. februar 2021 | 20:33

    probajte roze paradajzom da protrljate ruke,oseticete miris ribe,nisam verovao, probajte

    • 4. februar 2021 | 01:30

      BOJAN D

      @Rooko

      Sledeći put, prvo dobro operite ruke sapunom, pa protrljate taj vaš paradajz. ;-)

    • 4. februar 2021 | 02:40

      Poznato je da

      @Rooko

      Paradajz se modifikuje tako sto mu se dodaje gen ribe, koji utice da kozica bude jaca i otpornija pri transportu, da moze duze da stoji i ne truli.

  • pika

    3. februar 2021 | 19:20

    Paradajz iz prirode ima sedam minerala,a iz plastenika samo jedan mineral. To je razlika.

  • Mirela

    3. februar 2021 | 18:48

    Igraju se Boga malo previše, pa su mu pokvarili ukus. Retko gde se može pojesti fin i normalan paradajz koji ima i miris i ukus.

  • Ns

    3. februar 2021 | 18:30

    Ja već 10,god, ne jedem paradajz zbog ukusa

  • baba smilja iz darosave

    3. februar 2021 | 18:30

    gmo

  • zac

    3. februar 2021 | 18:05

    Paradajz u super marketima se bere nezreo i onda do kupca po skladistima prodavnica sazreva ali ne na suncu,to je takodje jedan razlog.

  • DARKO 100%

    3. februar 2021 | 17:15

    Postoje semena gde daju na kvantitetu a sve manje na kvalitetu ,i to je uopste poznato,to mozete videti dobar primer lubenica,lubenice nisu ni ukusom ni oblikom na one sedamdesetih /osamdesetih god ,gde je i sam proizvodjac jedan rekao da se sve svodi na kvantitet i profit a sad kvalitet ako se zalomi🍉🍅