• 0

Šta se najviše kupuje na veliko ovih dana? Udvostručena potražnja za povrćem koje "čisti" organizam

Cena po kilogramu na veliko, kada je reč o ovom korisnom povrću, iznosi od 40 do 60 dinara

  • 0
povrće

Foto: Pixabay

Na Veletržnici Beograd od voća se ovih dana najviše traže jabuke i pomorandže, a od povrća je povećan promet cvekle, kupusa i šargarepe, dok je potražnja za domaćim keljom udvostručena u odnosu na prethodni period, navodi se u saopštenju kvantaške pijace.

Na Veletržnici se u ponudi može naći kelj domaćih proizvođača iz Požarevca, Šapca, okoline Beograda i Uba. Cena po kilogramu na veliko ovog korisnog povrća kreće se od 40 do 60 dinara.

Kelj je višestruko korisna namirnica. Sadrži dosta vitamina, posebno vitamina K i A, omega 3 i 6 masnih kiselina, bogat je gvožđem i kalcijumom, a veoma je dobar i za detoksikaciju organizma, snižava holesterol i jača imunitet.

Veleprodajne cene pomorandži su od 50 do 150 dinara, u zavisnosti od zemlje porekla, a domaćih jabuka od 45 do 60 dinara, dok su uvozne znatno skuplje. Domaći kupus košta od 20 do 30 dinara, a uvozni iz Makedonije je neznatno skuplji i staje od 25 do 35 dinara.

Veleprodajna cena šargarepe je od 35 do 40 dinara za kilogram, dok cvekla košta od 25 do 35 dinara. Na Veletržnici Beograd osim povrća, svežeg, sušenog i koštunjavog voća, može se naći i širok asortiman prehrambenih proizvoda, začina, žitarica i različitih dodataka ishrani.

Video: Mleko od kobile jedno je od najskupljih na svetu: Pola litre košta 1770 dinara a vredi i mnogo više

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>