Na listi čekanja za veganski meni je 15.000 ljudi: Obrok košta više od 300 dolara! U čemu je trik?

Zamrzivači i frižideri u kuhinji restorana Eleven Madison Park, u srcu Njujorka, ponovo su napunjeni. Gosti se polako vraćaju, ali ovoga puta ponuda je malo drugačija.
Umesto patki koje vise, sada su u objektu poređane keramičke posude, a svaka je ispunjena "odležalom" cveklom, i ima "zelene listiće" koji štrče. Blumberg piše, "mogli biste pomisliti da ste u cvećari".
Međutim, i dalje je reč o hrani, samo sada više namenjenoj veganima. Ta industrija inače cveta u poslednje vreme, a posebno dominiraju burgeri na bazi alternativa za meso.
U jednom od najpoznatijih svetskih restorana, Eleven Madison Park-u, zapravo postoji i lista čekanja na kojoj je čak 15.000 klijenata, koji žele da vide proces pravljenja veganskog obroka od 335 dolara. Cvekla se, naime, kombinuje sa crnim vinom i kimčijem, tradicionalnim prilogom iz Koreje.
Cvekla se sprema na poseban način: prvo se dehidrira, onda rehidrira, zatim dimi, suši, i naposletku dobija "gumenu", mesnatu teksturu. Mimo toga, popularno jelo sadrži krastavac, koji se sprema tako da podseća na riblji tatar. Služi se u kombinaciji sa dinjom i avokadom.
Čak dva kuvara dnevno rade samo na ovom receptu, zbog kratkog roka trajanja svežeg krastavca, koji treba usitniti i pripremiti. Zapravo, za svaki veganski obrok, specijalno osmišljen, potrebno je vreme, a u kuhinji vredno radi 35 do 40 kuvara.
Kako se dalje navodi, jelovnik EMP-a koji se sastoji od 11 jela, ne pokušava da oponaša meso ili ribu. Ima nekih odstupanja, ali uglavnom se koristi sve navedeno, uz salate, alge, i razne egzotične sastojke.
Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima
(Telegraf Biznis)
Video: Lučić: Telekom će imati manje troškove za sportske sadržaje,dolazak PPF važan za SRB
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Goran
Na svakom cosku cvecara,em jeftinije,em lepi dekorisano I nema cekanja
Podelite komentar
Ivan
Budalaštine...
Podelite komentar