• 0
 ≫ 

Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima samo 13 godina, a već zarađuje za život

 ≫ 

Ovaj momak ima samo 13 godina, a već brine o seoskom domaćinstvu

  • 0

Aleksandar Sotnikov, školarac iz Tjumenske oblasti, postao je uspešan biznismen sa 13 godina. Od ranog detinjstva, otac ga je podučavao sve zamršenosti vođenja domaćinstva.

Sa šest-sedam godina išao je sa ocem da uči posao. On ga je naučio kako da hrani i poji životinje. Sada mladi farmer radi na potpuno odrastao način, jer ima celu farmu: bikove, ovce i piliće.

Saša ustaje u šest ujutru da nahrani stoku i uradi domaći za školu. Dečakov naporan rad se isplatio. Krajem maja sastao se sa guvernerom regiona Aleksandrom Murom.

Guverner je rekao da će mladim preduzetnicima od 14 do 18 godina biti dodeljen kredit od 500.000 rubalja. Mladi farmer će moći da se prijavi za učešće tek za godinu dana, kada napuni 14 godina.

Saša je shvatio da „bogat nije onaj koji hoda u skupoj odeći, već onaj ko ume da štedi. On zarađeni novac pažljivo skladišti u staklene tegle.

U budućnosti želi da ostvari svoj stari san i kupi sopstveni računar. Ipak, trenutno su mu planovi da izgradi malu zgradu za držanje krava i bikova.

Celokupnu priču o ovom neverovatnom dečaku i njegovim ambicijama pogledajte u videu na poečtku teksta.

Video: To je neka ljubav, poljoprivredom ne može svako da se bavi: Nemanja (24) želi da ostane na selu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>