• 1
 ≫ 

Ljiljana je vizionarske ideje pretvorila u bajku preko lavande: "Žensko preduzetništvo je veliki potencijal"

 ≫ 

Ministarka je obišla plantažu lavande i drugih eteričnih biljaka preduzetnice Ljiljane Petrović

  • 1
darija kisić, ljiljana petrović, lavanda, tamjanica, žensko preduzetništvo Foto:Tanjug/MINRZS/Dejan Urošević

"Žensko preduzetništvo predstavlja veliki potencijal za dalji ekonomski razvoj Srbije", istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić u obilasku plantaži lavande i drugih eteričnih biljaka, preduzetnice Ljiljane Petrović u selu Tamnjanica nedaleko od Niša.

- Preduzetnica Ljiljana Petrović je svoje vizionarske ideje pretvorila u bajku, jer ovde možemo videti nepregledna polja lavande, ruže, borovnice. Ljiljana je pravi primer uspešnog ženskog preduzetništva u našoj zemlji i kako žene svojim idejama, savešću i odgovornošću mogu da naprave čudo na polju preduzetništva - rekla je Kisić i dodala da žensko preduzetnišvo doživljava ekspanziju poslednjih godina.

Kisić je navela da kompanija Ljiljane Petrović jedina u Srbiji poseduje sertifikat za društveno odgovorno poslovanje "For life" i da je ova kompanija pravi primer i socijalnog preduzetništva, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarstvo podržava razvoj preduzetništva, a posebno ženskog i nada se da će ovakvih kompanija i primera uspešnog ženskog preduzetništva u našoj zemlji biti još više, istakla je Kisić.

Zahvaljujući Ljiljani Petrović i stanovnicima sela Tamnjanica proizvodi iz njene destilerije izvoze se van granica Srbije.

Ljiljana Petrović navodi da se plantaže lavande, ruža, matičnjaka i smilja prostiru na 200 hektara i da je ovaj projekat pokrenula kako bi aktivirala lokalno stanovništvo i oživela selo.

- Kod mene radi sedam radnika na neodređeno radno vreme, a 50 osoba, među kojima je najviše žena, su sezonski radnici. U planu je da rastemo i da se razvijamo, a za to je potrebna samo upornost i vera u sebe - navela je Petrovićeva.

Video: Tajna biznis uspeha Koste Perovića, košarkaša koji pravi čudo sa lavandom, ružama i smiljem

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    15. oktobar 2022 | 16:16

    Ta Ljilja je ulepsala ceo taj kraj. Svaka joj cast nije lako dosla do toga. Ali Veliko BRAVO iz Nisa za Ljilju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>