Počele pripreme za proizvodnju: Bili smo ispred Budimke posle prodaje, radnici "šminkaju" fabriku

Sredinom decembra, dok je to vreme još dozvoljavalo, ispred fabrike koja se nalazi nedaleko od centra Požege, mogli su se videti radnici koji obavljaju manje radove, sređuju ogradu i dvorište ispred "Budimke".

Foto: Telegraf

Vest da je prodata jedna od najstarijih srpskih "udavača", fabrika Budimka, obradovala je najviše stanovnike Požege i Kosjerića.

Budimka je, podsetimo, prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji "Itn grupa" iz Kosjerića koja koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća.

Novi vlasnik Budimke, direktor i suvlasnik ITN-a, Vera Marković rekla je, prilikom prodaje da su planirane investicije preko pet miliona evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

Radnici će u narednom periodu imati dosta posla, krenuli su od sređivanja ograde/Foto: Telegraf

Da su ozbiljni u svojim namerama, potvrdili su i radnici koje je naš reporter zatekao u decembru u Kosjeriću - uveliko su počele pripreme za novo ulaganje.

Proizvodni program "Budimke" oslanja na njihove sadašnje delatnosti fabrike upravo u Kosjeriću.

Ispred Budimke je postavljena zastava s logom nove kompanije/Foto: Telegraf

Sredinom decembra naime, dok je to vreme još dozvoljavalo, ispred fabrike koja se nalazi nedaleko od centra Požege, mogli su se videti radnici koji obavljaju manje radove, sređuju ogradu i dvorište ispred "Budimke". A na samoj kapiji istaknuta je zastava sa logom novog vlasnika.

Voćari iz ovog dela Srbije se raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi građani se nadaju da će u pogonima „Budimke” naći zaposlenje.

(Telegraf Biznis)