Rade Rakočević: Šta danas znači biti lojalan ili imati staž, zašto je važna berza u Srbiji i kako uštedeti?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kao veliki poznavalac berze, Rakočević otkriva zašto bi berza trebalo da bude stvar opšte kulture, kao i kako da štedimo u ovo vreme krize

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome kakvi su danas poslodavci, a kakvi radnici. Pričamo o važnosti ulaganja, berzi, štednji, ali i o fleg fudbalu.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pričamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Rade Rakočević. Rade je u biznis krugovima poznat kao berzanski stručnjak, preduzetnik i vlasnik berzanske franšize u Srbiji. Ono što se o njemu manje zna jeste da je pasionirani zaljubljenik u fleg fudbal, koji godinama podržava, trenira i podstiče njegov razvoj.

Jedan je od osnivača Srpske asocijacije menadžera. Ima master ekonomije, doktor je političkih nauka. Član je Mense. Investirao u privatne kompanije, i dalje ulaže, i kao član prvog domaćeg venčr fonda nadzire razvoj startapa.

Nikad ni jedan projekat ne počinje ili ne investira u njega ukoliko ne vidi višu svrhu i društvenu korist.

Sa Rakočevićem smo razgovarali o tome kakav je danas prosečan radnik u Srbiji, a kakav poslodavac. Odnosno, šta znači danas biti lojajalan radnik, u vreme kada imamo nove modele poslovanja.

Pričamo o tome da li dužina staža govori o lojalnosti, ili ipak ne, tj. da li dužina staža mora da obezbedi nešto, da li je taj zaposleni efikasniji od novog.

Dodatno, govorimo o tome zašto još uvek imamo strah da kažemo šta zaista mislimo na poslu (kad dođemo na sledeći razgovor zašto štitimo lošeg poslodavca).

Rakočević govori i o tome kakvi su poslovni mentori u Srbiji danas, i da li ih uopšte ima.

Kao veliki poznavalac berze, Rakočević otkriva zašto bi berza trebalo da bude stvar opšte kulture, kao i kako da štedimo u ovo vreme krize. Dotakli smo se i teme šta je strah od uspeha.

Pričali smo fleg fubalu i tome da li ima ovde šanse za taj sport. Objašnjava nam šta biznis može da nauči od sporta, i obrnuto.

Daje nam savete za bolju komunikaciju i balans na poslu.

Prema svetskoj zdravstvenoj organizaciji sindrom izgaranja povezan je sa stresom u poslovnom okruženju koji osoba neadekvatno prevazilazi. Kako je tema bliska i učestala, želimo da se o njoj još više javno govori i zato tokom februara podcast realizujemo u saradnji sa proizvodom Neurocalm Zdravlja Leskovac.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)