Zašto nema brašna u prodavnicama? Amerikanci se plašili za meso, a zapravo su druge police prazne
Brašno se rasproda čim stigne na police
Uprkos tome što su fabrike za preradu mesa širom SAD zatvorene zbog zabrinutosti za korona virus, za sada još ima dosta mesa u prodavnicama - za razliku od brašna.
Zašto je to tako za CNN je objasnila Keri Adervud, direktorka u kompaniji "King Artur Flaur". Naime, ljudi jednostavno mnogo peku.
- Ljudi koji su pekli jednom mesečno, sada peku jednom nedeljno, a ljudi koji su pekli jednom nedeljno sada peku svakodnevno - rekla je ona.
- Očekujemo da će se ovo povecćanje pečenja nastaviti u doglednoj budućnosti, jer istraživanja pokazuju da se više jede kod kuće - navodi Keri Andervud.
Prema njenim rečima, nedostatak prehrambenih proizvoda nastao je zbog povecćanja potražnje za brašnom koja je bez presedana i premašuje zalihe u magacinima, a ne zbog nestašice pšenice.
Andervud je dodala: - Pšenica je dostupna, ali mora se samleti, spakovati i transportovati u skladišta. Ovi koraci jednostavno zahtevaju vreme i brašno se rasproda čim stigne na police -
(Telegraf Biznis)