Rusi zabranili izvoz važne sirovine u "neprijateljske zemlje"

Zabranjen je izvoz legiranog otpada u neprijateljske zemlje

Foto: Shutterstock

- Rusija je zabranila izvoz otpada metalnih legura u neprijateljske zemlje - rekao je danas novinarima zamenik ministra industrije i trgovine, Viktor Jevtuhov, izveštava Tas s.

- Zabranjen je izvoz legiranog otpada u neprijateljske zemlje, što čini 90 posto ukupnog obima tog ruskog izvoza, a koji se koristi kao glavna sirovina za proizvodnju nerđajućeg čelik i drugih vrsta specijalno valjanih čelika - precizirao je.

Dok tenzije ne prestaju, između Rusije i zapadnih zemalja, sankcije su sve učestalije na obe strane. Podsećamo i na izjavu Vladimira Putina, predsednika Rusije.

- Rusija može lako da preusmeri izvoz svojih ogromnih energetskih resursa sa Zapada u zemlje kojima su oni zaista potrebni i da istovremeno poveća domaću potrošnju nafte, gasa i uglja.

- Što se tiče ruske nafte, uglja i gasa, možemo da povećamo njihovu potrošnju na domaćem tržištu, da pojačamo prehrambenu prerađivačku industriju, kao i da povećamo isporuke energenata u druge delove sveta, gde su oni zaista potrebni - dodao je Putin.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)