Snimak radnika koji doziva pomoć postao viralan: Odlučio da da otkaz "iz bezbednosnih razloga"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol kompanije istakao je da "Lowe's" ceni bezbednost svojih zaposlenih i kupaca i da su radnje u videu u suprotnosti sa obukom kompanije

Nakon što je TikTok video jednog radnika iz kompanije "Lowe's" u Luizijani postao viralan prošlog meseca, zaposleni je odlučio da podnese ostavku 17. februara navodi Enterprenuer.

Na snimku, koji ima skoro 4 miliona pregleda, može se videti zaposleni na liftu kako se muči da spusti ogromnu, tešku kutiju sa visoke police. Dalje se vidi kako kutija pritiska radnikovu glavu, vrat i grudi, a u jednom trenutku ga težina naginje ka ogradi lifta, kada radnik i glasno počinje da doziva pomoć.

U jednom trenutku, kutija je pritisla radnikovu glavu, vrat i grudi, a u jednom trenutku ga je kutija gurnula na police kada je čovek počeo glasno da doziva pomoć.

Video je izazvao zabrinutost i kritike na mreži, što je nateralo "Lowe's" da preduzme "brzo mere".

Međutim, kompanija nije dala detalje o akciji koju je preduzela niti da li je obezbeđena dodatna obuka za upravljanje liftom.


Neimenovani zaposleni je rekao da je iz bezbednosnih razloga dao otkaz.

Član porodice zaposlenog rekao je da se u kutiji nalazio set stolica teških oko 50 kilograma, a kada se teret pomerio, mehanički lift se isključio.

Portparol kompanije istakao je da "Lowe's" ceni bezbednost svojih zaposlenih i kupaca i da su radnje u videu u suprotnosti sa obukom kompanije.  Nisu komentarisali ostavku zaposlenog.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)