Blizu 400 lokala, restorani i supermarketi: Svečano otvoren novi kineski tržni centar na Novom Beogradu

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija "Eurasia Trade Center" uložila je oko 40 miliona evra u ovaj projekat

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas, zajedno sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mingom, svečanom otvaranju tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu i tom prilikom istakao da beogradski Kinezi izgradnjom ovog tržnog centra, nisu mogli da pruže lepši poklon povodom 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine, kako Beogradu tako i Kini.

- Na 75-godišnjicu svog postojanja ulazite sa čvrstim, nepokolebljivim prijateljstvom sa Srbijom i to je najvažnije dostignuće koje su postigli naša dva predsednika, Vučić i Si - rekao je Vesić.

Podsetimo, Telegraf je juče obišao kineski centar pre otvaranja.

Naglasio je da je Srbija, kao mala zemlja, ponosna na međusobnu saradnju i prijateljstvo.

- Zahvalni smo jer nas poštujete, jer svoje prijateljstvo ne uslovljavate nikakvim političkim ustupcima već se trudite da tradicionalno i dosledno poštujete naš teritorijalni integritet i naše interese - poručio je Vesić.

Ministar je dodao da će u nedelju biti prvi let Er Srbije između Beograda i Guangdžoua, a da će od naredne godine biti i direktan let na liniji Beograd - Šangaj.

Kompleks, koji se nalazi u ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, sastoji se od dva objekta ukupne površine od oko 35.000 kvadratnih metara, sa više od 400 parking-mesta i gotovo 400 lokala.

U tržnom centru nalaze se i restorani, kao i supermarket, dok će u manjem objektu koji treba da bude završen do kraja godine, biti smešten i hotel.

Kompanija "Eurasia Trade Center" uložila je oko 40 miliona evra u ovaj projekat.

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Vlade Srbije, pokrajinske Vlade, grada Beograda i Novog Beograda, Kineskog kulturnog centra i kompanije Eurasia Trade Center.

Džemperi 1.000, čizme 3.000 dinara

Tokom jučerašnjeg obilaska proverili smo i kako se kreću cene u tržnom centru. Recimo, tanji jesenji prsluk sa dva lica košta 2.500 dinara, kratke zimske čizme su 2.500 a duže 500 dinara više u jednoj radnji.

Jesenje končane haljine staju 1.500 dinara, džempera ima za 1.000 i 1.500 dinara.

Ipak, ono što nas je iznenadilo, u svakoj prodavnici su nas prvo pitali da li ,,kupujemo na veliko ili malo?".

Nas je pak zanimalo da li će cene ostati isti ili će poskupeti kada se zvanično otvori centar.

Prodavci su potvrdili za Telegraf da se neće menjati.

"Zimi je mnogo hladno, leti je mnogo toplo"

Podsetimo, u prethodne dve godine, tržni centar na staroj lokaciji zahvatila su dva požara. Drugi se desio u februaru, kada je vatru obuzdavao 51 vatrogasac, a prvi put je podignut i helikopter.

Stoga smo prodavce pitali kako je požar uticao na njihovo poslovanje, ali i da li im se nakon decenija na jednoj lokaciji, dopada ova u Mileve Marić Ajnštajn.

- U požaru su mi izgorela tri lokala ali sam uz pomoć prijatelja uspeo da sačuvam robu. U bloku 70 je zimi bilo hladno, leti pretoplo, ovde mi je lepše, imam krov, klimu... - rekao Kju za Telegraf Biznis, koji je 20 godina u Beogradu.

Da li planirate obilazak tržnog centra? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis/Tanjug)