Mask poriče da su otpremnine razlog za otkaze: Pomenuo i Twitter Blue pretplatu od 4,99 dolara

"Ceo postupak verifikacije upravo se obnavlja", napisao je najbogatiji čovek na svetu juče u tvitu

Foto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saga zvana "Tviter - Ilon Mask" se nastavlja... Ili je tek počela? Procenite sami, mada je sasvim sigurno da se milijarder tek zahuktao kada je reč o ovoj temi. Ne prestaje da iznenađuje, ali i provocira.

Otkako je pre nekoliko dana konačno finalizovana kupovina ove društvene mreže, vredna čak 44 milijarde dolara, mediji naširoko bruje o tome u kom će se smeru sada stvari odvijati: šta Mask ima na umu, kako će Tviter poslovati, ko je sve dobio otkaz i zašto...

Jedna od poslednjih vesti o kojoj se pričalo i pisalo tokom vikenda je da je Mask podelio otkaze direktorima kako bi izbegao velike otpremnine koje bi kompanija morala da im isplati u slučaju odlaska.

Međutim, BBC danas piše da je Mask negirao izveštaj Njujork Tajmsa vezan za otpremnine - kao razlog otkaza - odgovarajući na tvit Erika Umanskog.

Mask je kratko odgovorio: "Ovo je netačno".

Istovremeno, najbogatiji čovek sveta je rekao da će Tviter revidirati svoj postupak verifikacije korisnika.

"Ceo postupak verifikacije upravo se obnavlja", napisao je Mask juče u tvitu, ali nije naveo konkretne činjenice. Ipak, tehnološki bilten Platformer je izvestio, pozivajući se na svoja dva izvora, da Tviter razmatra naplatu željene plave kvačice, kojom se potvrđuje identitet vlasnika naloga.

U skladu sa tim, korisnici bi morali da se pretplate na Twitter Blue za 4,99 dolara mesečno, ili bi izgubili svoje "potvrđene" značke ako projekat krene napred.

Premda osnivač Tesle nije doneo konačnu odluku o tom pitanju, Platformer veruje da će verifikacija postati deo Twitter Blue-a. S druge strane, The Verge je juče izvestio da će ova društvena mreža povećati cenu pretplate za Twitter Blue - sa 4,99 dolara na 19,99 dolara mesečno.

Twitter Blue je, inače, pokrenut u junu prošle godine kao prva pretplatnička usluga ove platforme, koja nudi "ekskluzivni pristup premijum oznakama" na osnovu mesečne pretplate, uključujući opciju za uređivanje tvitova.

Oznaka za uređivanje tvitova je takođe postala dostupna ranije ovog meseca, nakon što je Mask u aprilu pokrenuo anketu na Tviteru, gde je pitao svoje brojne pratioce da li žele opciju za uređivanje.

Više od 70 odsto njih je reklo "da".

Video: Da li su Srbi spremni za veliku ostavku?

(Telegraf Biznis)