Bitkoin trenutno ima veoma nisku cenu: Kako se to odražava na kripto investitore?

Neki trgovci kriptovalutama su prodali svoje digitalne valute, snizivši tako cenu bitkoina

Foto: shutterstock.com

Kriptovalute su pod žešćim pritiskom poslednjih meseci.

Recesija je dovela do toga da trgovci povlače sredstva iz rizičnijih ulaganja, a osim toga, cela industrija je još uvek pod utiskom kolapsa kripto berze FTX i hapšenja Sema Benkmena-Frida.

Tokom prošle godine, bitkoin se stropoštao za 60%, a nedavno se oglasila i vodeća investiciona američka banka, Glodman Saks, rekavši da je "bitkoin samo rešenje koje traži problem, te da se treba okrenuti zlatu".

Dakle, situacija je sve napetija.

FTX je, inače, nekada vredeo čak 32 milijarde dolara, i bio je jedna od 4 najveće kripto menjačnice u svetu, a zbog njegovog bankrota - korisnici su izgubili najmanje milijardu dolara.

Neki trgovci kriptovalutama su prodali svoje digitalne valute, snizivši tako cenu bitkoina, a sve iz straha da bi u druge berze mogle da završe kao FTX. Tu se, pre svega, misli na Binance i Coinbase.

Neki analitičari tvrde da je najtraženija svetska kriptovaluta dotakla dno, te da su aktuelne niske cene - zapravo, dobra ulazna tačka. Pre pet dana, bitkoin je dostigao najvišu vrednost u poslednjih više od mesec dana.

Trenutno vredi oko 16.800 dolara.

Sve u svemu, bilo da se novčić oporavi sada ili kasnije u budućnosti, oni koji veruju u kriptovalute kažu da će se one neminovno vratiti na staro.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)