Prešla je dug put od obične devojke do uspešne žene: Ovo su njena tri pravila za upravljanje novcem

Kako navodi, ako pokušavate da razvijete bolje finansijske prilike, počnite tako što ćete smisliti pravila koja vam odgovaraju

Amerikanka Loren Simons je 2017. godine zarađivala samo 12.000 dolara godišnje kao trgovac sa punim radnim vremenom na njujorškoj berzi.

Od tada je prešla dug put. Sada ima 28 godina i autorka je, producentkinja, podkast i TV voditeljka, investitorka i članica odbora nekoliko finansijskih kompanija.

Zaradila je 650.000 dolara 2021. i na putu je da ove godine dođe i do milion dolara.

Ali to ne znači da je uvek stajala dobro sa novcem.

- Da bih zauzela dobro mesto kada su u pitanju moje lične finansije, morala sam da budem loša sa njima -  kaže ona za CNBC Make It.

- Da biste bili dobri sa novcem, morate biti loši sa novcem - tačka.

Kako dalje navodi, ako pokušavate da razvijete bolje finansijske prilike, počnite tako što ćete smisliti pravila koja vam odgovaraju.

Ovo su njena pravila koja se ondose na novac:

-  Sačekajte sa velikim kupovinama. Kako kaže ova mlada žena, vreme će vam dati priliku da vidite da li nešto zaista želite ili ne.

- Nemojte se plašiti da proverite svoj bankovni račun. Simons navodi da je to pouzdan način da budete iskreni prema sebi i imate uvid u svoje finansijske navike.

- Prilagodite svoje investicije svojim potrebama. Ako pokušavate da razvijete bolje finansijske prilike, počnite tako što ćete smisliti pravila koja vam odgovaraju.

(Telegraf Biznis)