"Najrealniji" oglas koji ćete danas pročitati: Za stan-ostavu na Dorćolu traže 26.000 evra, toalet u dvorištu

Prema podacima domaćeg sajta za nekretnine prosečna cena kvadrata starogradnje u Beogradu je uveliko prešla 2.000 evra

Možda imamo pobednika u kategoriji "šta se sve danas izdaje", ali jedan oglas definitivno odnosi pobedu u kategoriji "šta se sve danas prodaje".

Naime, kao da nije dovoljno što su vlasnici stanova podigli kiriju, na primer jednoj našoj koleginici samo dvaput za pola godine, već su izgleda prešli meru ukusa i kada je u pitanju prodaja.

Tako, jedan vlasnik, onoga što se po njemu može nazvati stan od 11 metara kvadratnih, prodaje za 26.000 evra.

Na osnovu onoga što je prikazano, čini se da je cena pre izgrađena po principu onoga šta ova nekretnina "ne nudi, više nego što nudi".

Naime, odmah po ulazu u takozvani stan, koji više liči na "ostavu improvizovanu za život", nalazi se tuš kabina, lavabo, zatim jedan krevet i stočić.

Pitate se gde je toalet? Odgovor se krije na dnu oglasa, gde je objašnjeno da se toalet nalazi u dvorištu zgrade, i da sa njim stan ima 11 metara kvadratnih.

Ako se pitate gde je kuhinja, taj odgovor moraćete da potražite kod samog vlasnika, jer na slikama nije prikazana.

Ipak prodavac tvrdi da je stan renoviran, te verovatno za njega cena od 2.364 evra po kvadratu nije nimalo pretenciozna, a kamoli neprikladna za "ostavu" koja ne ispunjava ni osnovne uslove za život.

Kada je reč o prosečnoj ceni kvadrata u Beogradu, cifra je uveliko prešla 2.000 evra, tačnije, iznosi 2.305 evra (prema podacima domaćeg sajta za nekretnine) u starogradnji, dok je novogradnja neznatno skuplja - 2.372 evra.

Još jedan dokaz za to da vlasnici stanova sve češće "proizvoljno" formiraju cene, u skladu sa masovnom potražnjom, jeste i primer stana u Dubrovačkoj. U pitanju je garsonjera od svega 11 kvadrata za koju traže 42.000 evra.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)