Noćenje u kućici nalik na tubu košta 60 evra: Novinarka provela dva dana u njoj i oduševljena je

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju su kućice, nalik na "tubu" za do dve osobe, koje su deo malenog kompleksa hotela nazvanih "Slube"

Novinarka američkog Insajdera, Džoi Haden, provela je dve noći u jedinstvenim kućicama, nalik na valjak od svega 9 metara kvadratnih, nazvanim "Slube".

"Kao podstanar u stanu od 46 metara kvadratnih u Njujorku, intrigiraju me maleni domovi jer imaju tendeciju da dobro iskoriste prostor", pojašnjava reporterka.

Kako dalje priča, boravila je u malenim kućicama od Majamija do Baltimora, ali nikada nije naišla ni na šta slično onim u Nemačkoj koje je pronašla preko Airbnb-a.

- Mislila sam da ovaj ima jedinstven, cilindrični oblik u koji može mnogo da stane unutra, tako da sam rezervisala dve noći za 140 dolara (oko 130 evra) - pojašnjava.

U pitanju su kućice, nalik na "tubu" za do dve osobe, koje su deo malenog kompleksa hotela nazvanih "Slube", navodi se na njihovom sajtu.

Kako dalje pojašnjava Džoi, postoje tri različite vrste "Slube-a". Sa jednim spratom, dva, ili pak sa dva sprata i terasom na krovu.

Ona se odlučila za opciju sa dva sprata koja se prostire na 9 metara kvadratnih i ide 4 metara u visinu.

- To je čini manjom od polovine veličine bilo koje malene nekretnine u kojoj sam boravila - pojašnjava.

Na skoro pet metara kvadratnih prizemlja uspeo je da stane deo za sedenje, kupatilo i stepenice koje vode na drugi sprat. Takođe, u delu za sedenje, nalazi se i sto koji se spušta kada se ne koristi i na taj način se štedi prostor.

Na spratu se nalazi spavaća soba koja je iste veličine kao i donji deo. Kućice takođe dolaze sa smart sistemom, što je kako priča Džoi, njenom boravku davalo primesu "luksuza".

- Kontrolisala sam svetla i temperaturu svakog sprata preko telefona - pojašnjava.

- Fascinantno mi je kako je u ovoj malenoj kućici svaki deo prostora iskorišćen - zaključuje.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)