Kačamak u Kolašinu 30 evra, ako ćete i kiselo mleko, spremite još 5! Hit komentar: "Baba će nam praviti"

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Cene su sa skijališta na Kolašinu

Foto: Shutterstock

Kačamak. Jelo koje svako može da pripremi u svom domu i obrok koji je "najomraženiji" ovih dana na društvenim mrežama. I to sve zbog cene u jednom restoranu u Kolašinu na skijalištu. Verovali ili ne, porciju kačamaka naplaćuju 3.600 dinara (30 evra).

A ako mislite da je to najbesmislenija cena, treba li da navedemo da je u istom restoranu šolja kiselog mleka 5 evra? Tu je i porcija pasulja od 20 evra, hamburger i salata od kiselog kupusa, po 10 evra.

"Gledaš jelovnik u Kolašinu, kad za kačamak piše 'cena na upit'", našalio se jedan korisnika platforme X, nekadašnjeg Tvitera.

"Draga, mislio sam da te vodim na kačamak na Kolašin! Vodi me u Pariz na fileminjon isto ti je, a kačamak će nam baba spremiti", napisao je drugi.

Iako ova cena zvuči šokantno, trebalo bi da vas podsetimo da je Telegraf Biznis još 2020. godine pisao o kačamaku od 600 dinara u jednom beogradskom lokalu.

Ni tada, a ni sada nije jasno šta toliko podiže cenu jelu koje se pravi od brašna, soli i sira.

Još kada, kako prenosi podgorički Dan uzmemo u obzir da je na Jahorini teleće pečenje više nego duplo jeftinije od kolašinskog kačamaka, odnosno 14 evra, sve tek nema smisla...

(Telegraf Biznis)