Za najjednostavniji ručak dajemo i do 3.000 dinara: "Kad treba da provučem karticu, zadrhti mi ruka" (ANKETA)
"Otišli smo u prodavnicu, kupili namirnice za špagete i to smo gledali da ne kupujemo skupu testeninu, sos..."
Pola kilograma mesa, paradajz sos, pečurke, testenina, 30 minuta kuvanja i 3.000 dinara manje u kućnom budžetu. Ovako manje više izgleda jedan odlazak u prodavnicu, gde u startu za najjednostavniji ručak dajemo između 2 i 3.000 dinara. "Kad treba da provučem karticu, zadrhti mi ruka", priča B.M. za Telegraf Biznis.
- Suprug je ponudio juče da naručimo hranu jer je petak, ja sam rekla da ću spremiti večeru i "pokajala" se. Otišli smo u prodavnicu, kupili namirnice za špagete i to smo gledali da ne kupujemo skupu testeninu, sos... Uzeli smo slatko i jedan sok, došli smo na kasu i račun nam je bio 3.000 dinara. Teška srca sam provukla karticu - priča nam.
Kaže da joj najteže pada da za pola litra paradajz sosa daje 100 dinara jer je pre samo godinu dana koštao skoro upola.
- Želim da naglasim da je ovo svakako obrok nama za dva dana, iako ne valja da špagete stoje. S druge strane ne želim da razmišljam da je kupovina soka i slatkog "luksuz" - dodaje.
Raspitali smo se i među kolegama u redakciji koliko troše na dnevni odlazak u prodavnicu, a jedna od koleginica kaže sledeće:
- Za osnovne dnevne namirnice, za jedan obrok i eventualno da mi ostane za večeru, ode mi 4.000 dinara. A to je bez cigara, sokova... - priča nam dok druga dodaje:
- Oteglim se sa kesama iz prodavnice, ostavim 3.000 dinara, a kada rasporedim u frižider namirnice, shvatim da nisam napunila ni trećinu.
Pre nekoliko nedelja pisali smo i o cenama u pekari, gde smo nekada mogli za 200 dinara da kupimo doručak sa jogurtom po osobi, a danas bez 2.000 dinara ne možete "ni da uđete".
(Telegraf Biznis)